Algemeen

De evenementen tijdens Batibouw 2016

De evenementen tijdens Batibouw 2016
Batibouw is meer dan een beurs alleen. Het is een jaarlijkse belevenis voor iedereen die wilt gaan bouwen, verbouwen of herinrichten. Naast de bijna 1000 exposanten worden er van 25 februari tot en met 6 maart ook veel evenementen georganiseerd. Hieronder krijgt u een overzicht van de belangrijkste activiteiten van Batibouw 2016.

De tuinkamer

Batibouw stelt dit jaar een volledig nieuw concept voor: de tuinkamer. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een buitenkamer waar men kan genieten van een groene omgeving. Bezoekers kunnen zich in Paleis 1 laten inspireren over de inrichting en afwerking van hun eigen tuin(kamer). Samen met tuinarchitecten en –aannemers gaan ze op zoek naar de tuinkamer die het best bij hun persoonlijkheid aansluit.

Geïnteresseerden kunnen worden doorverwezen naar vier tuinkamers met elk hun eigen thema: de lekkere tuinkamer, de happy tuinkamer, de groene tuinkamer en de luxe tuinkamer. Zo kan elke bezoeker de buitenkamer ontdekken die het beste bij hem past.

De lekkere tuinkamer
In de lekkere tuinkamer worden alle zintuigen geprikkeld. Batibouw bezoekers kunnen er zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Deze tuinkamer stelt producten voor die nuttig zijn voor een moestuin, zoals hobbyserres, houten insectenhotels, terraspotten en plantenbakken.

De happy tuinkamer
De happy tuinkamer draait rond ontspanning en avontuur in eigen tuin. Liefhebbers van dit soort tuinkamer kunnen genieten van producten als ligmeubilair, terrasverhardingen, terrasoverkappingen, tuinsauna’s, zwembaden, poolhouses, bubbelbaden, vuurkorven en barbecues.

De groene tuinkamer
In de groene tuinkamer telt elke vierkante meter met respect voor de natuur. Bezoekers kunnen hier kennismaken met Eco Garden producten als grind en grindstabilisatie, sedum groendaken, ecologische tuinafsluitingen en waterzuivering.

De luxe tuinkamer
Wie houdt van een tuin met een hoge afwerkingsgraad, opteert het best voor de luxe tuinkamer. Deze tuinkamer wordt aangekleed met bijgebouwen, poolhouses, veranda’s, tuinafsluitingen en carports.

De Dag van de Architect

Op vrijdag 26 februari zal Batibouw van 8u00 tot 10u00 de deuren openen voor architecten. Op een selectie van stands wordt een ontbijt aangeboden aan de architecten. De deelnemende exposanten zullen te herkennen zijn aan een Architectenlabel.

Naast de stand van de Orde van Architecten in de Patio (adviespaleis) voorziet Batibouw een architectenlounge, waar de architecten hun bezoek rustig kunnen voorbereiden.

Build-IT

Build-IT, het enige platform voor ICT-diensten die zich op de bouwsector richten, ontwikkelde in de loop der jaren een sterke eigen identiteit. Het is een echte beurs-in-een-beurs, die een specifieke maar tegelijkertijd ook steeds uitgebreidere doelgroep aanspreekt. Op 25 en 26 februari 2016 kan de professionele bezoeker die een Batibouw-ticket heeft Build-IT gratis bezoeken.

Ook interessant


Build for Life