Nieuwbouw

Nieuwe EnergieBewuste Aannemers nemen label in ontvangst

In totaal 30 bouwbedrijven: algemene aannemingsbedrijven, schrijnwerkers, installatiebedrijven, bedrijven gespecialiseerd in dakwerken,… behaalden zopas het label EnergieBewuste Aannemer (EBA). 13 bouwbedrijven zijn nieuw en haalden voor het eerst het label van EnergieBewuste Aannemer, 17 aannemers hernieuwden hun label. Op het Energie Renovatie Congres op 1 oktober in Kamp C, Westerlo namen ze hun label in ontvangst. Deze bouwbedrijven hebben via cursussen, een examen en duidelijke engagementen bewezen dat ze bewust omgaan met duurzaam en energiebewust (ver)bouwen en hun klanten deskundig kunnen adviseren en begeleiden. Met het label onderscheidt de EnergieBewuste aannemer zich in een markt met talrijke aannemers die de term “energiebewust” gebruiken, maar deze niet altijd naar behoren invullen.

Het label “EnergieBewuste Aannemer” gaat enkel en alleen naar bedrijven die aan volgende criteria voldoen:

    De bedrijfsleider(s) en de werfleider(s) van het bouwbedrijf hebben het opleidingsprogramma “EnergieBewuste Aannemer” gevolgd waarin inzicht wordt gegeven in de principes en aandachtspunten van het energiezuinig bouwen. De deelnemers verwerven degelijke theoretische basiskennis op het vlak van isoleren, ventileren, verwarmen, koelen,…
    De energiebewuste aannemer voldoet aan een aantal algemene bepalingen zoals correct ingeschreven zijn in de KruispuntBankOndernemingen (KBO), de vestigingswetgeving in de bouwsector respecteren, de sociale en fiscale bijdragen correct betalen,…
    De energiebewuste aannemer engageert zich om zijn personeel jaarlijkse cursussen over energiezuinig bouwen te laten volgen.
    De energiebewuste aannemer werkt enkel met onderaannemers die voldoende bekwaam zijn om energiezuinig te bouwen.
    De energiebewuste aannemer gaat schriftelijke contracten aan met zijn klant, met daarin duidelijke en ondubbelzinnige afspraken over de prijs, en het gebruik van algemene aannemingsvoorwaarden zonder het gebruik van onwettige clausules.

Sinds de oprichting van het label in 2012, beschikken nu in totaal 106 bouwbedrijven over deze erkenning. Alle “EnergieBewuste Aannemers” vind je via deze link op de website:
www.vinduwaannemer.be/nl/faq/Energiebewuste-Aannemer

Ook interessant