Verwarming & Sanitair

150 Belgische installateurs op Viega Roadshow in Keulen

150 Belgische installateurs op Viega Roadshow in Keulen
Een spektakel van dans en muziek, afgewisseld met informatie rond actuele thema’s en een visuele presentatie van de Viega ISH-nieuwigheden. Keulen was de laatste halte van de Viega Roadshow, die in 7 steden een recordaantal van meer dan 14.000 vakmensen lokte. Onder de ruim 2.800 aanwezigen op de vierjaarlijkse Viega Roadshow in Keulen ook zo’n 150 Belgische installateurs. Zij kregen een glimp te zien van de toekomst in sanitaire gebouwentechniek.

Installatietechniek en showbizz: de combinatie ligt niet voor de hand. Toch werkte het concept in de Lanxess Arena in Keulen wonderwel. Op woensdag 10 juni verpakte Viega de ISH nieuwigheden, duiding van experts en getuigenissen uit de praktijk in één groots opgezette show: de ‘Viega Experience’. De Duitse tv-presentatrice Christiane Stein praatte het programma aan elkaar, afgewisseld met de opzwepende intermezzo’s van de Israëlische dans- en percussiegroep Mayumana. Cabaretier Christoph Brüske zorgde voor de komische noot tussendoor.

Het evenement, dat om de vier jaar plaatsvindt, trok dit jaar langs 7 steden in Duitsland en Oostenrijk: Hamburg, Leipzig, Salzburg, Berlijn, Nürnberg, Stuttgart en Keulen, als finale apotheose. Als dichtstbijzijnde locatie nodigde Viega in deze stad dan ook de Belgische installateurs uit via enkele groothandels.

Viega Roadshow in Keulen

Zo genoten 150 landgenoten mee van het spektakel, spijs en drank, maar vooral: van een unieke ‘preview’ van de ontwikkelingen op het vlak van drinkwaterkwaliteit, badkamervormgeving, installatiecomfort en de energieommekeer (of ‘Energiewende’ zoals de Duitsers zo mooi zeggen). Sommige ontwikkelingen daarvan zijn al in België beschikbaar, andere zullen dat ongetwijfeld worden, nu de Europese landen steeds vaker de wetgeving van gidsland Duitsland gaan volgen.

Zo prees Professor Dr. Thomas Kistemann, van het Institut für Hygiene & Public Health aan de Universiteit Bonn, uitgebreid de Viega ‘Hygiëne Assistent’, een digitale tool die continu de temperatuur en waterdoorstroom van leidingen monitort en veilig drinkwater garandeert. Dr. Doreen Kalz van het Fraunhofer-Institut für Solare Energiesysteme ISE in Freiburg, sprak over de Energiewende en benadrukte het belang van verder onderzoek naar lagetemperatuursystemen in vloer- en wandverwarming.

In dat opzicht voert Viega de Duitse markt aan met „Fonterra Smart Control“, de slimme regeling die niet alleen voor een automatisch hydraulisch evenwicht zorgt, maar ook een behoefteafhankelijke sturing van de warmtehoeveelheid in functie van parameters als zonnestraling en ventilatie mogelijk maakt.

Blikvangers bij de ontwikkelingen voor meer comfort voor de installateur waren de Picco Pressgun met ‘Snapfunctie’ (voor het éénhandig persen) en de nieuwste ‘inpersaansluiting’ in het Megapress-systeem, dat lassen overbodig maakt voor het maken van een aftakking van leidingen in dikwandig staal.

Tot slot kwam ook het design in de badkamer ruim aan bod. Niet als design om design, maar als innovatieve en conceptuele oplossingen die zorgen voor een barrièrevrije ruimte en dus voor veiligheid en comfort op elke leeftijd. Viega speelt daar nu al op in, met name door nieuwigheden als de in de hoogte verstelbare wastafel (Viega Eco Plus), de inkortbare wandafvoer Advantix Vario bij inloopdouches en tal van andere producten en systemen.

Ook interessant