Nieuwbouw

Werken Residentie Reepkaai in Kortrijk gestart

Aan de leieboorden in Kortrijk, naast Campus AZ Groeninge, ontwikkelt projectontwikkelaar en stadskernbouwer CORES Development het tijdloze nieuwbouwproject ‘Reepkaai’ een gracieus project met 38 comfortabele appartementen en 9 riante penthouses. Vandaag geeft CORES Development, samen met schepen Maddens, het symbolische startschot van de afbraak van het oude appartementsgebouw. Volgens de planning zal het nieuwe gebouw midden 2017 volledig opgeleverd worden.

Verloop werken

Cores Development sloopt het uitgeleefd appartementsgebouw uit de jaren vijftig en trekt een nieuw beeldbepalend gebouw met een tijdloze architectuur op. Reepkaai is een gracieus project aan de Leie met 38 comfortabele appartementen en 9 penthouses. Het gebouw krijgt ook een gemeenschappelijke binnenruimte met zo’n twaalf parkeerplaatsen en fietsenbergingen. Ook ondergronds zal er plaats zijn voor 50 wagens. Tegen midden 2017 zal de Reepkaai langs de Leieboorden in een geheel nieuw kleedje zitten.

Op dit moment zijn de afbraakwerken in volle gang. De binnenkant van het gebouw is reeds helemaal ontmanteld. Sinds 22 april is de weg voor het gebouw afgesloten voor alle verkeer en is de daadwerkelijke afbraak van het gebouw gestart. Het einde van de afbraakwerken is voorzien voor begin juni en tot dan zal de straat om veiligheidsredenen afgezet blijven. Na de afbraakwerken zullen de constructiewerken voor het nieuwe gebouw dan van start kunnen gaan.

Werken Residentie Reepkaai in Kortrijk gestart

“In juni, meteen na de afbraakwerken starten we met de beschoeiing. Het project bevindt zich immers op het ‘eilandje’ tussen de twee armen van de Leie en de beschoeiing zorgt er voor dat er zeker geen water in de bouwput voor de ondergrondse parkeergarage loopt. Na het bouwverlof beginnen we met de grondwerken en de paalfunderingen. Eind dit jaar zou de kelder en het gelijkvloers in ruwbouwfase afgewerkt moeten zijn. De volledige oplevering is voorzien in het midden van 2017.” Vertelt Ruben Cremmery, directeur der werken bij Heijmans.

Bijna helemaal uitverkocht

Het totale project bestaat uit 47 wooneenheden. De verkoop was van bij de start een echt succes en bijna alle appartementen zijn verkocht. Enkel een beperkt aantal gelijkvloerse appartementen zijn nog te koop. De prijzen starten vanaf 179.500 euro*. Ook de bewoners van de gelijkvloerse verdieping kunnen genieten van een eigen terras. Deze zijn met een halve meter verhoogd ten opzichte van het straatniveau, op die manier is ook hun privacy gegarandeerd.

“Met dit project neemt CORES Development het voortouw in de heropwaardering van de leieboorden, Reepkaai betekent duidelijk een meerwaarde voor Kortrijk. Dat blijkt ook uit de verkoopcijfers. Reepkaai is immers bijna helemaal uitverkocht. Enkel op het gelijkvloers staan nog enkele appartementen te koop.” Aldus Sophie Deprez, Chief Commercial Officer bij CORES Development. Het is duidelijk dat de ligging hier een grote meerwaarde biedt: dicht bij het centrum, snel op de ring, de rust van het water, … Een combinatie die niet vaak voorkomt.

Ook Schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens is enthousiast over Reepkaai, een toegevoegde waarde voor Kortrijk: “Dit project is een succes. De snelheid waarmee deze appartementen verkocht raken, bewijst bovendien dat Kortrijk goed in de markt ligt. De ligging is dan ook ideaal, vlakbij de leieboorden die binnenkort verlaagd worden.”

Werken Residentie Reepkaai in Kortrijk gestart

Architectuur: sober en dynamisch

M2 architecten zorgde voor een interessante en eenvoudige architectuur. Reepkaai is modern en tijdloos en integreert zich perfect in de omgeving doordat een eenvoudige, maar krachtige kleur wordt gebruikt die terugkomt in de steen van de kade. Dankzij de grote ramen vooraan en achteraan zullen de bewoners van de appartementen kunnen genieten van veel lichtinval. Vanaf de ruime zuidgerichte terrassen hebben ze ook een prachtig zicht op de Leie. “De Reepkaai Straalt: Zuid-Water-Zicht-Licht-Natuur. Een kwalitatieve ruimte brengt kwalitatief leven.” Voegt Philip Mortelmans, de verantwoordelijke architect, nog toe.

Ook interessant