Verbouwen

Renovatiedag: Van te kleine ruimten naar een loftervaring

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de renovatie van een vrijstaande woning zien in het Limburgse Beringen-Paal. Deze woning werd in verschillende fases gerenoveerd en consequent geïsoleerd. Er werd een royale leefruimte met open keuken bijgebouwd die volledig werd opengewerkt aan de tuinzijde. De 10m br.x3,10m hoge glaspartij en het hoge, licht hellende plafond zijn bepalend voor het karakter van deze ruimte.

De slanke luifel zorgt 's zomers voor voldoende beschaduwing op de zuidelijke glaspartij, waardoor sunscreens overbodig zijn! 's Winters en tijdens de tussenseizoenen geniet men wél van gratis zonneenergie gezien de lage zonnestand.

Centraal in de woning begeleidt een sobere stijlvolle kastenwand (met daarachter een toilet, vestiaire en berging) de bezoekers van de hal naar de leefruimte.

Zondagnamiddag 17 mei 2015 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2010
Vrijstaande woning

Bureaugegevens
Parallel architecten
Architect ILARIA MINIACI

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant