Architectuur

Belgische prijs voor architectuur 2015

De ‘Belgische Prijs voor Architectuur’ is een tweejaarlijks initiatief van de Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) om recente architectuurrealisaties van hoge kwaliteit te promoten. Na vier edities als mediapartner wordt A+ Architecture in Belgium, met zijn expertise als uitgever en organisator van architectuurlezingen en -tentoonstellingen, medeorganisator van deze prijs.

De ‘Belgische Prijs voor Architectuur’ bekroont gebouwen in België, ontworpen door Belgische of buitenlandse architecten en buitenlandse realisaties van Belgische architecten. Deze verruiming tegenover vorige edities laat toe de Belgische architectuur beter te positioneren in de Europese context.
Alle architecten kunnen inschrijven met één of meerdere residentiële en niet-residentiële gebouwen in de publieke en private sector, opgeleverd vanaf 2013 tot eind mei 2015.

De deelnemende architecten kunnen via de wedstrijdwebsite een beperkt dossier uploaden. Een architectuurjury, bestaande uit Belgische architecten en deskundigen, selecteert de inzendingen die later in aanmerking komen voor publicatie in de catalogus, de websites en de tentoonstellingen. Nadien nomineert een eindjury, samengesteld uit Belgische en buitenlandse gerenommeerde architecten enkele realisaties per categorie. Daaruit worden de categorielaureaten aangeduid, en uiteindelijk de winnaar van de Belgische Prijs voor Architectuur 2015.

De officiële uitreiking van de ‘Belgische Prijs voor Architectuur 2015’, hét tweejaarlijkse ontmoetingsmoment voor de Belgische architectuurwereld, vindt plaats in Brussel, medio december 2015. Na de voorstelling en toelichting van alle geselecteerde en genomineerde realisaties kunnen de aanwezigen tijdens de receptie de auteurs van de winnende projecten ontmoeten en de tentoonstelling van alle genomineerde realisaties bezoeken. Naast de wedstrijdcatalogus van A+ Architecture in Belgium zijn alle resultaten te consulteren op de wedstrijdwebsite of te bezichtigen op een overzichtstentoonstelling tot het voorjaar van 2016.

Ook interessant