Nieuwbouw

Nieuw woonproject op de Lutgardissite in Oudergem

Vorige week werden de plannen voor de ontwikkeling van woonproject Delvaux in Oudergem officieel uit de doeken gedaan. Residentie Delvaux, die zal gelegen zijn op de Lutgardissite, belooft 60 woongelegenheden, waaronder appartementen, studio’s en penthouses. Het woonproject maakt bovendien deel uit van een breder ontwikkelingsplan op de Lutgardissite in Oudergem.

Hertoginnedal als buur

In Oudergem, één van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bouwen het architectenteam Urban Platform en de Hoeseltse projectontwikkelaar Cordeel een nieuw wooncomplex. Op amper 450 meter van Hertoginnedal, tussen de Zandgroeflaan, Vorstlaan, Wahalaan en Emiel Steenostraat, ligt Residentie Delvaux. Het woonproject telt 60 appartementen waaronder studio's, twee- en drieslaapkamerappartementen en penthouses met ruime terrassen. Er is eveneens een ruime ondergrondse parkeergarage, goed voor 69 plaatsen. De appartementsgebouwen zijn achteruitgeschoven zodat ze de zon maximaal doorlaten naar de tuinen van de omwonenden.

Residentie Delvaux

Het Brusselse architectenteam Urban Platform koos voor wooncomplex Delvaux voor een houten gevelbekleding, stijlvolle elementen in beton en subtiele plooien in de gevel. De wooneenheden zijn opgetrokken uit duurzame, hoogwaardige materialen en de ruime terrassen zijn gunstig georiënteerd en bieden een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dankzij de thermische isolatie in de muren en daken, het ventilatiesysteem met warmterecuperatie en de dubbel isolerende beglazing, komt Delvaux moeiteloos tegemoet aan de gangbare voorschriften rond energieprestatie. Een gedeelte van het dak bestaat zelfs uit een groendak, wat een extra meerwaarde betekent voor het milieu.

Woonproject Delvaux op de Lutgardissite in Oudergem

Ook gebruiksgemak en veiligheid werden niet uit het oog verloren. Zo is de parkeergarage uitgerust met een sectionaalpoort met automatische afstandsbediening en zijn alle gebouwen volledig toegankelijk voor mindervaliden. De individuele inkomdeuren van elk appartement zijn voorzien van een beveiligd slot.

De wooneenheden zijn te koop volgens het principe van sleutel-op-de-deur en de prijzen starten vanaf 200 000 euro exclusief kost en btw.

Ligging

Winkels, supermarkten en tram- en bushaltes bevinden zich op wandelafstand van het nieuwe woonproject. Net zoals het cultureel centrum van Oudergem en het gemeentelijk sportcomplex. Nog een belangrijke troef van Residentie Delvaux is zonder twijfel de nabijheid van het Woluwepark, één van de grootste parken van de Brusselse agglomeratie, én het Zoniënwoud.

Woonproject Delvaux op de Lutgardissite in Oudergem

Masterplan Lutgardissite

Woonproject Delvaux maakt deel uit van een breder ontwikkelingsplan op de Lutgardissite in Oudergem. Met onder meer de renovatie en hersituering van de huidige schoolgebouwen, jeugdhuis en kinderdagverblijf. Daarbij komen ook een lokaal diensten- en dagverzorgingscentrum.

In augustus wordt het startschot gegeven van de werken. Verwacht wordt dat de volledige ontwikkeling op de Lutgardissite tegen eind 2018 zal opgeleverd worden (afhankelijk van de commercialisatie en verkoop).

Ook interessant