Algemeen

Bedrijf wil Bernini-fontein gratis restaureren

Koninklijke Woudenberg biedt aan de beschadigde Barcaccia-fontein in Rome gratis te restaureren. Er is nog geen antwoord van de gemeente Rome binnen op dat aanbod, aldus het bedrijf dinsdagavond. De beroemde Barcaccia-fontein van Bernini bij de Spaanse Trappen in Rome werd vorige week beschadigd door Feyenoord-supporters.

Koninklijke Woudenberg voerde eerder restauratiewerkzaamheden uit in het Rijksmuseum in Amsterdam en in het Mauritshuis in Den Haag. Daniel Spee van natuursteenspecialist Steenhouwerij Zederik (onderdeel van Woudenberg) weet zeker dat zijn mensen de schade aan de marmeren fontein kunnen herstellen.

"We hebben eerder het grafmonument van Maarten Tromp gerenoveerd, een praalgraf", aldus Spee. Als Rome het aanbod aanneemt, gaat Zederik de schade inventariseren. Daarna kan Spee pas zeggen hoe groot en bewerkelijk de klus wordt.

De gemeente Rotterdam en de regering hebben besloten dit soort initiatieven te steunen. "We zijn geraakt door de vele particuliere initiatieven van Nederlanders die hun afschuw willen uiten over de vernielingen in Rome voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma. Dat is Nederland op zijn best", liet burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam weten.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life