Architectuur

Belgie trekt met innovatief paviljoen naar Wereldexpo

Van 1 mei tot 31 oktober 2015 wordt in Milaan de 34e wereldtentoonstelling georganiseerd. België zal er prominent aanwezig zijn met een prachtig Belgisch paviljoen, dat gisteren officieel aan de pers werd voorgesteld. Cenergie adviseerde en engineerde, in opdracht van bouwteam Besix-Vanhout, het technische concept van het Belgische paviljoen dat werd ontworpen door het architectenbureau Patrick Genard & Asociados in samenwerking met architect Marc Belderbos.

De doelstellingen van het bouwprogramma droegen duurzaamheid en technologische innovatie hoog in het vaandel. Het minimaliseren van het energieverbruik; het gebruik van hernieuwbare energie; de keuze van duurzame en gerecycleerde bouwmaterialen; het voorkomen of verminderen van de productie van bouw- en sloopafval en het minimaliseren van het waterverbruik vormden de voornaamste uitdagingen.



Als 5-jaarlijkse universele culturele, educatieve en wetenschappelijke gebeurtenis moet deze editie met als centraal thema “Voedsel voor de planeet, energie voor het leven” een dialoog opstarten over de wereldwijde voedselproblematiek, de uitdagingen van duurzame ontwikkeling en de transitie naar duurzame voeding en landbouw.

Binnen 100 dagen zal de expo toegangkelijk zijn voor het grote publiek.

Ook interessant