Architectuur

MHMA: Nieuwbouwwoning met open loft-gevoel in Brugge

MHMA: Nieuwbouwwoning met open loft-gevoel in Brugge
Tijdens Mijn Huis Mijn Architect, op 27 en 28 september 2014 kunt u deze vrijstaande woning bezoeken in Brugge. Als architect-bouwheer streefden we in onze nieuwbouwwoning naar een evenwicht tussen functionaliteit, esthetiek, gezelligheid en energiezuinigheid. Door de vele raampartijen en hoge plafonds, creëerden we een open 'loft-gevoel'. Het woonvolume ligt op het eerste verdiep: hierdoor krijgen we voldoende privacy aan de voorkant, hebben we een prachtig panoramisch zicht over de tuin en genieten we de ganse dag van het zonlicht.

De kinderkamers liggen op de gelijkvloerse verdieping, die wat verzonken ligt t.o.v. het tuinniveau, deze kunnen later worden omgevormd tot bv. burelen, hobbykamers enz. Op het dak in 'the black box' bevinden zich het nachtgedeelte en sanitaire ruimte voor de ouders. De gebruikte materialen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en tijdloos. Verwarmen doen we met vloerverwarming en energiezuinige warmtepompen. Elektriciteit wekken we op via onze zonnepanelen op het dak.

Recent werd onze tuin volledig gerestyled met een zwemvijver en een eigentijdse tuinwoning, waar het zalig vertoeven is !

Deze woning heeft een e-peil van 54.

Architect: architectenbureau P.LAN-CONCEPT

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant