Tuin

Tuintips voor de eerste week van oktober

Tuintips voor de eerste week van oktober
De dagen worden korter en de nachten langer en kouder. Groen verkleurt in snel tempo naar bruin: Het verval in de tuin is begonnen.
Herfst betekent vallende bladeren. Wanneer deze in de vijver terechtkomen kunnen ze een slechte invloed hebben op de waterkwaliteit. Span een net over de vijver om bladinval te vermijden. Zorg er wel voor dat kikkers die zich eventueel in de vijver bevinden nog in en uit het water kunnen.

Er kunnen nog steeds bloembollen worden geplant. Ook rond de vijver, bij een waterpartij of in een natte groenstrook, kan je gebruik maken van bloembollen. Soorten zoals: Fritillaria meleagris, Arum italicum, Leucojum, botanische narcissen, Allium moly, Allium ursinum, Camassia... voelen zich perfect thuis in de ietwat vochtiger grond aan de vijverrand.

Vaste planten kunnen nu gedeeld worden. Hosta's bijvoorbeeld waarvan de pol te dicht geworden is, haal je uit de grond, je scheurt of deelt de wortelkluit in stukken en zorgt ervoor dat elk deel voorzien is van (minimaal) een groeipunt.

Lees het complete artikel op Groen.net

Ook interessant