Nieuwbouw

Heijmans ondertekent overeenkomst Talent Building Amsterdam

Heijmans ondertekent vandaag onder de merknaam Proper-Stok een samenwerkingsovereenkomst met stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam voor de ontwikkeling van het Talent Building. Dit gebouw is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Podium Amsterdam. Heijmans zal de ontwikkeling en de bouw voor zijn rekening nemen.

Met de ondertekening wordt het startsein gegeven voor de ontwikkeling van het Talent Building met daarin de O'Talent Experience, een belevingswereld voor talentontwikkeling in Nederland van de Kranendonk Experience Company. Met de O'Talent Experience komt er aan de Lelylaan in Amsterdam Nieuw-West een belangrijke bestemming bij. Bij de O'Talent Experience kunnen bezoekers, zowel dagjesmensen als bedrijven, op leerzame en speelse wijze hun talenten ontdekken.

Het concept van het Talent Building is geheel gericht op het huisvesten, ontwikkelen en onderling laten ontmoeten van talenten. In het gebouw moeten ook circa 300 studentenwoningen, horeca en aanvullende diensten komen. De start van de bouw van de Talent Building is gepland in 2014. De gebiedsontwikkeling Podium Amsterdam, waar het Talent Building onderdeel van uitmaakt, beslaat in totaal meer dan 30.000 m2 aan programma. Op termijn komen in het gebied tussen de ringweg A10 en NS Station Amsterdam Lelylaan nog woningen, cultuur en maatschappelijke instellingen.