Algemeen

Van de Walle Bouwgroep wint Innovation Award 2012

De Confederatie Bouw heeft tijdens de Belgian Building Awards haar Innovation Award uitgereikt aan Van de Walle Bouwgroep en De Jaeger voor zijn micro-warmte-krachtkoppeling met warmteopslag in paraffine.

Warmte-krachtkoppeling is niet nieuw. Recent is ook micro-warmte-krachtkoppeling aan een opmars begonnen: compactere installaties die minder ruimte nodig hebben voor de warmteopslag. Doorgaans wordt de warmte opgeslagen in water. Maar Van de Walle Bouwgroep heeft samen met De Jaeger een ingenieuze techniek op punt gezet die voor de opslag geen water maar paraffine gebruikt.

Een voorbeeld van zo’n installatie valt te bewonderen in het Sandton Grand Hotel Reylof in Gent. In de kelders van dit gerenoveerde achttiende-eeuwse gebouw was geen plaats voor een klassieke warmte-krachtkoppeling dus moest Van de Walle samen met installateur De Jaeger en haar studiebureau Watts-On op zoek naar een betere oplossing.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe bedrijven in de bouwsector samen op een innovatieve manier zoeken naar de meest duurzame en doeltreffende oplossing!

Ook interessant


Build for Life