Architectuur

140 inspirerende huizen open tijdens Mijn Huis Mijn Architect

140 inspirerende huizen open tijdens Mijn Huis Mijn Architect
Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect is meer dan zomaar huisjes kijken… Tijdens het weekend kunnen kandidaat (ver)bouwers 140 woningen bezoeken in Vlaanderen. Bezoekers krijgen de kans om binnen te kijken bij de bewoners en kunnen bovendien ook een praatje slaan met de architect. Zo krijgen (ver)bouwers een voorsmaak van zijn vakbekwaamheid. De architect is een onmisbare steen in het bouwproces. De Orde van Architecten – Vlaamse Raad neemt daarom dit initiatief, zodat bezoekers zich kunnen informeren en inspireren. De architecten en bouwheren ontvangen u graag op zaterdag 24 en zondag 25 september en dit van 14u tot 18u.

De projecten

Naast renovatie en nieuwbouw, wordt bij deze twaalfde editie extra aandacht besteed aan energie- en budgetvriendelijke woningen. De 140 architecturale parels zijn gratis te bezoeken, het is echter wel noodzakelijk om vooraf te registreren op www.mijnhuismijnarchitect.com. Vanaf eind augustus is het mogelijk om uw eigen inspiratieroute uit te stippelen op de website.
De adresgegevens van de deelnemende projecten kunt u raadplegen in het inspiratieboek of na online registratie op de website.

Het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’

Het unieke inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect 2011' is een bron van informatie over bouwen en verbouwen. Artikels over de architect, energiezuinige investeringen, financiering, btw en registratie... komen aan bod. Alle deelnemende projecten van het openhuizenweekend zijn opgenomen met foto en omschrijving en gegroepeerd per provincie. Om uw bezoek aan het openhuizenweekend 'Mijn Huis Mijn Architect' goed voor te bereiden, is het inspiratieboek een goede handleiding. En tevens ook een inspirerende must have…
Het inspiratieboek is vanaf 1 september verkrijgbaar in Standaard Boekhandel of bij Delhaize, GB, Press Shop, Carrefour hyper, Club en de betere persverkopers.

Praktisch

Datum: zaterdag 24 en zondag 25 september, van 14u tot 18u
Initiatief: Orde van Architecten – Vlaamse Raad
Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende vindt u in het inspiratieboek of op de website www.mijnhuismijnarchitect.com
Bezoek: Toegang tot de deelnemende woningen is gratis. U dient zich wel op voorhand te registeren op de website.
Bezoeken op afspraak: Sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak. Respecteer de privacy van de bouwheer en maak op voorhand een afspraak.

Ook interessant