Nieuwbouw

Metropol Parasol geopend

Afgelopen zondag, 27 maart, is de door J. Mayer H. Architects ontworpen Metropol Parasol in Seville officieel voor het publiek geopend. De opening vindt nog voor de oplevering plaats, die voor april gepland staat.

Het ontwerp van J. Mayer H. voor de Metropol Parasols is het resultaat van een prijsvraag die de gemeente Sevilla in 2004 hield voor het Plaza de la Encarnacíon. Met de indrukwekkende houten constructie overdekt en programmeert J. Mayer H. het plein niet alleen, bovenop de parasols introduceert het architectenbureau een, boven de stad uitgetilde, meanderende route.

Metropol Parasol accommodeert een divers programma: een archeologisch museum, een boerenmarkt, een verhoogd plein, verschillende cafés en restaurants onder en in de parasols en een panoramaterras bovenop de parasols.

De houten constructie beschrijft J. Mayer H. als “een van de grootste en meest innovatieve gebonden houtconstructies ter wereld.” Het hout heeft een polyurethane coating gekregen.

“De parasols groeien uit de archeologische opgraving tot een hedendaagse landmark, dat een unieke relatie legt tussen de historische en moderne stad”, meldt J. Mayer H. over het project: “Met zijn gemengde gebruik stimuleert Metropol Parasol een dynamische ontwikkeling van cultuur en commercie in het hard van Seville en daarbuiten.”

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant