Nieuwbouw

Stabroek verwelkomt Project PICOLO

In Stabroek zal met de heraanleg van een 120 000 m² groot terrein een nieuwe site ontwikkeld worden waarop commerciële, residentiële en industriële ruimtes met elkaar verenigd worden.
Het project Picolo Stabroek in opdracht van PICOLO NV – IMMOVEN NV werd ontworpen door Mertens-architecten. De bouwwerken zullen van start gaan na de toekenning van de bouwvergunning en zullen ongeveer een jaar lopen, met aannemers M&M Illegems en Bolckmans industriebouw, die respectievelijk het gedeelte winkels en appartementen en het gedeelte KMO units voor hun rekening zullen nemen.

Winkels en appartmenten enerzijds...

Op de site zullen de voormalige conservenfabriek en huidige supermarkt volledig afgebroken worden. Aan de straatkant zullen zij plaats ruimen voor commerciële ruimten, met daarbovenop 46 appartementen, elk voorzien van ondergrondse parking. De appartementen zijn gesitueerd op de eerste en tweede verdieping en zijn ingepland rond een centraal groen plein op de verdieping. Er werd ook bijzondere aandacht besteed aan de technieken van duurzaam bouwen. Alle gebouwen zullen maximaal geïsoleerd worden en alle daken zijn voorzien van zonnepanelen of groendaken.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be