Nieuwbouw

Multifunctioneel hoofdkwartier BEBAT door Architects in Motion

Bebat verzamelt en sorteert nationaal alle gebruikte batterijen in België. Het project bestaat uit voornamelijk 4 delen : de kantoren met sociale ruimten, de sorteerruimte, de stockage en het educatief centrum. De eerste 3 delen zijn planmatig duidelijke gescheiden afdelingen. Het 4de deel, het educatief centrum is verweven met de andere delen.

De verscheiden hoofddelen zijn opgenomen in één aansluitend balkvormig gebouw. Een symbiose van 4 onderscheiden functies in één industrieel sober, strak, antraciet betonnen volume. Binnen ondersteunen kleuraccenten en indirecte verlichting de fascinering van het educatief verhaal.

De integratie van het educatief centrum omtrent batterijen in een industrieel bedrijf met kantoren vormde de belangrijkste uitdaging voor dit project. Educatief gezien richt Bebat zich voornamelijk tot de lagere scholen en ontvangt groepen van ‘klasgrootte’. Het ruime foyer, het auditorium ‘alias’ filmzaal, de sorteerlijn en het bezoekersplatform, een animatiefilm en een animator vormen de drager van de educatieve ronde.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be