Nieuwbouw

Provincie en gemeenten verder met Blauwestad

De provincie Groningen en drie Groningse gemeenten beëindigen de samenwerking met de enige overgebleven projectontwikkelaar van de nieuwe woonplaats Blauwestad. Dat maakte de provincie dinsdag bekend.

Volgens gedeputeerde Pim de Bruijne loopt de verkoop van de kavels in Blauwestad, dat ligt in de gemeenten Winschoten, Scheemda en Reiderland, niet voorspoedig. ,,In vier jaar zijn 180 van de 1480 beschikbare kavels verkocht'', legt hij uit. ,,Dat zijn er 300 minder dan gepland."

Dit jaar zijn vier kavels verkocht, terwijl de provincie uitging van een gemiddelde van 150 per jaar. De provincie is desondanks nog vol goede hoop dat het project in het huidige concept, waarbij vooral wordt gemikt op huizen in de hogere prijsklasse, kan worden afgerond.

Zo is er volgens de gedeputeerde veel belangstelling voor de kavels, maar kunnen belangstellenden door de economische crisis hun huidige woning moeilijk verkopen en de financiering van de nieuwe kavel niet rondkrijgen.

Door de samenwerking met de enige projectontwikkelaar (Koop Holding) te beëindigen, probeert de provincie meer ruimte te creëren voor kleinere ontwikkelaars. De provincie heeft het besluit genomen naar aanbeveling van de commissie Alders, die onderzoek deed naar de toekomst van Blauwestad.

Ook interessant