Vastgoed

Landelijke Makelaars Vereniging fuseert met Register Vastgoed Taxateurs

De Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) fuseert met de Nederlandse Vereniging van Register Vastgoed Taxateurs (RVT). De nieuwe organisatie heet VastgoedPRO.
Ed van Bijl, algemeen directeur van LMV, stelt dat in de Nederlandse makelaardij circa 5.000 tot 6.000 mensen actief zijn. Toch zijn er vijf brancheorganisaties, en hun doelstellingen zijn gelijkwaardig. LMV beseft dat het bestaansrecht van de aparte organisaties afneemt. Brussel wordt ten opzichte van Den Haag steeds belangrijker. Het is voor LMV nog wel mogelijk om in Den Haag over een netwerk te beschikken, maar een eurocommissaris zal geen boodschap hebben aan de noodkreten van zo`n klein clubje. LMV telt zo`n 500 leden. LMV komt voort uit de NVM. Van Bijl wil echter niet fuseren met NVM, want die club telt 4.000 leden en dat zou betekenen dat er weinig overblijft van de zeggenschap van de leden van LMV.

RVT kampt met dezelfde situatie als LMV. Volgens Van Bijl is bij RVT hetzelfde type mens aangesloten als bij LMV. De LMV-makelaar is meestal een kleine mkb`er en ook bij RVT werken veel eenpitters of ondernemingen met slechts een paar man personeel. VastgoedPRO zal optreden als beroepsorganisatie en niet zozeer als brancheorganisatie. De nadruk ligt niet op het ondernemen maar op de inhoud.

Gebaseerd op: Vastgoed