Algemeen

Batibouw op tournee! Turtles on the road

Batibouw op tournee! Turtles on the road
Ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag komt Batibouw letterlijk naar de mensen toe. Een tiental steden werd geselecteerd om voor één dag gastheer te zijn voor Batibouws rondtrekkende interactieve roadshow “Turtles on the road”.

Het betreft een interstedelijke wedstrijd georganiseerd rond het thema “Duurzaam Bouwen” die in de vorm van een roadshow het land doorkruist. Batibouw zal zich in de uitverkoren gaststeden op een centraal punt installeren. Dit kan een grote markt, een stationsplein of een winkelcentrum zijn. Er worden twintig reuzengrote schildpadden neergezet. Op hun schild zijn multiple choice vragen geafficheerd. Deze vragen handelen alle over duurzaam bouwen, energiezuinig wonen, enz.

Het publiek zal op didactische en ludieke wijze worden geanimeerd. Een presenator informeert de mensen over duurzaam bouwen en geeft daarbij ook tal van praktische tips. De quizvragen op de schildpadden werden opgesteld door een comité van experts, afkomstig uit zowel de publieke als de private sector. Het geheel krijgt de steun van het Ministerie voor Klimaat en Energie De hele dag door worden documentatie en advies geleverd over de behandelde materie.

De inwoners worden uitgenodigd om de multiple choicevragen op te lossen. Hierbij kunnen zij hun kennis etaleren over onder meer passiefhuizen, isoleermaterialen en groene energie. De winnaars van de quiz ontvangen één van de 5.000 gratis inkomtickets voor Batibouw of andere prijzen! De antwoordformulieren zullen worden bijgehouden om per gaststad een gemiddeld resultaat te berekenen.

Met de quiz beoogt Batibouw niet alleen een antwoord te vinden op de vraag welke stad het meest van duurzaam bouwen afweet; bedoeling is ook dat de deelnemers tijdens de roadshow spelenderwijs met de veelbelovende technieken van duurzaam bouwen kennis maken. Wie verstandig en duurzaam bouwt draagt immers niet enkel bij tot het milieu, maar zal ook op lange termijn een aardige duit besparen, iets wat in tijden van economische crisis des te meer van pas komt.

Praktisch:
Iedereen wordt uitgenodigd om het optreden van Batibouw bij te wonen en aan de quiz deel te nemen; dit telkens van 10u tot 18u. De roadshow schiet uit de startblokken op 31 januari op het Muntplein in Brussel. Verder ziet de agenda er als volgt uit:

Build for Life