Duurzaam Bouwen

Energy Forum: duurzame energie als harde business

Energie is een heet hangijzer dezer dagen. De voorturend stijgende prijzen, de onzekerheid rond de toekomstige bevoorrading en de dwingende politieke maatregelen verplichten economische spelers uit alle markten om hun energiebeleid grondig te herzien. Energie wordt niet meer aanzien als een puur noodzakelijke kost maar als een ware uitdaging die heel wat mogelijkheden verschaft op vlak van besparingen. Als men beseft dat het energieverbuik van grote bedrijven tot 80% van de totale uitgaven kan uitmaken, begrijpt men dat “duurzame energie” in dit geval louter een kwestie is van puur economisch en strategisch gezond verstand.

Geïnspireerd door dit klimaat van sensibilisering en nood aan evolutie, verenigt Energy Forum alle zakelijke en technologische protagonisten uit het energielandschap: fabrikanten van energieapparatuur, dienstverleners, ontwikkelaars en raadgevende instanties op vlak van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Het doel is het creëren van nieuwe vormen van duurzame samenwerkingsverbanden op het vlak van energie-efficiëntie, ontplooiing van hernieuwbare energievormen, verlaging van de uitstoot, van bevoorrading enz. Dit baanbrekende congres dat dit jaar zal plaatsvinden op 13 en 14 november in Paleis 10 van Brussels Expo, koppelt een informatieve beurs met meer dan 50 exposanten aan conferenties met specialisten uit allerlei maatgevende marktsegmenten en aan efficiënte “energy speeddating” netwerkmomenten.

“Energy Forum bewijst dat de duurzame energiemarkt het idealistische discours al ver overstegen heeft.”, aldus medeorganisator Jean-François Marchand van Energymag, het tweemaandelijkse nieuwsmagazine voor de energie manager. “Dit zijn twee dagen van hard core en uiterst vruchtbare business gericht op macro- en micro-economische tendensen. Wij bieden namelijk een platform voor innovatieve en economisch rendabele energieoplossingen, - producten en - diensten dat zich richt op het samenbrengen van beslissingsnemers afkomstig van veelvuldig energieverbruikende bedrijven met de meest invloedrijke voorlopers uit de energiebranche.”

Om nog gerichter informatie te verstrekken en bijgevolg nog meer zakelijke investeringen te genereren voor haar deelnemers, werd Energy Forum dit jaar opgedeeld in drie sectoren - de industrie, de bouw en de openbare diensten – met elk erg aparte eisen en behoeften op vlak van energie. Bovendien richt het congres zich inhoudelijk zowel op het meer technologische aspect van energie management (ochtendsessies), als op de meer organisatorische en strategische dimensie (namiddag).