Gereedschap

Nieuwe Lithium-ion 136 mm cirkelzagen van Makita: licht en compact

Makita breidt haar aanbod van de Lithium-ion serie gereedschappen uit met twee 136 mm cirkelzagen. Deze cirkelzagen zijn voorzien van een robuuste en duurzame RVS zool en zijn licht en compact; het uitgebalanceerd model maakt werken in alle richtingen gemakkelijk en veilig. Makita levert de cirkelzaag in 14,4V en 18V.

De ingebouwde verlichting en de luchtstroom die het zaagsel voor de machine wegblaast, geeft de gebruiker beter zicht op de zaaglijn. De machine heeft een hoog toerental van 3600 omwentelingen per minuut dat professioneel zaagwerk garandeert. Deze nieuwe cirkelzaag is geschikt voor nauwkeurig werk; door de zaagdiepte indicatie op de beschermkap, is het eenvoudig om snel de juiste diepte in te stellen.

Basic model gunstig in prijs

Het aantal Lithium-ion gereedschappen van Makita komt nu uit op meer dan 30 machines. Deze machines zijn ook als Basic model verkrijgbaar, zonder accu en oplader, maar wel met handige opbergkoffer. Een Basic model is veel lager geprijsd. Makita houdt zo rekening met de gebruiker die meerdere machines uit de Lithium-ion serie heeft. Door eerdere aanschaf van ander gereedschap uit deze serie, is de gebruiker al in het bezit van de uitwisselbare accu('s) en oplader(s).

Over Makita

Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt, produceert en verkoopt gereedschap voor professionals en consumenten. De Japanse cultuur is sterk verankerd in de bedrijfsfilosofie van het bedrijf. Makita besteedt veel aandacht aan innovaties en streeft continu naar beter. Dit resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Dat vertaalt zich in een lange levensduur, maar ook in de afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid. De gebruiker, dus ook zijn gezondheid, staat daarbij altijd centraal. Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit meer dan 1.500 verschillende machines. Daarvan worden er in Nederland circa 400 aangeboden via de vakhandel.