Vastgoed

Exclusief wonen in Turkije (fotospecial)

Een tweede woning in een lekker warm land is tegenwoordig erg populair. Villa's in landen als Turkije, Frankrijk, Spanje en Portugal schieten als paddestoelen uit de grond. Er zijn in die landen nog volop mooie lokaties voorhanden en de grondprijzen zijn er in tegenstelling tot België en Nederland nog 'te betalen'.

Turkije ligt niet alleen cultureel, maar ook qua klimaat op een kruispunt. Het oosten van het land en Centraal-Anatolië bezitten een uitgesproken landklimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters waarin zeer veel sneeuw kan vallen. De gebieden langs de Middellandse Zee hebben een mediterraan klimaat terwijl de noordkust een warm zeeklimaat heeft.

In Istanbul en andere belangrijke steden vindt men tegenwoordig nog veel oude stadswoningen die volledig uit hout zijn opgetrokken. Tegenwoordig verrijzen overal in het land grote constructies van beton, staal en glas, in 2010 groeide de Turkse bouwsector uit tot een van de grootste in de wereld. Turkse constructeurs zijn nu verantwoordelijk voor een groot deel van de bouw in Oost-Europa, Centraal-Azië en het Midden-Oosten.

In dit nieuwe deel van deze Bouw & Wonen serie schotelen wij u deze week een aantal mooie huizen voor in Turkije. Deze woningen zijn allemaal te koop en variëren van € 70.000,- tot een miljoen euro. Droomt u ook wel eens van een tweede woning? Of misschien denkt u er wel over na om permanent in een warm land te gaan wonen...

Bekijk de fotospecial van deze exclusieve woningen in Turkije. Klik hier.

Ook interessant