Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Dossier Batibouw 2017

Fašabrick van Wienerberger in primeur op Batibouw 2017  

Fašabrick van Wienerberger in primeur op Batibouw 2017
Met Fašabrick ontwikkelde Wienerberger een totaaloplossing voor zowel het renoveren als isoleren van gevels. De doordachte combinatie van een isolatieplaat voorzien van wapeningsnet en mortellaag, afgewerkt met steenstrippen, verzekert een snelle plaatsing en een duurzaam resultaat. En vooral: een mooie en efficiŰnt isolerende gevel.

Tegen de achtergrond van de klimaatopwarming wil Vlaanderen iedere bestaande woning energiezuinig maken. De goedkoopste energie is die, welke niet gebruikt wordt. Aangezien bij een niet ge´soleerde woning 26% van de energie verloren gaat via de gevel, verdient het na-isoleren van de buitengevel aanbeveling.

Isoleren aan de buitenkant

Een gevel na-isoleren aan de buitenkant levert de grootste voordelen op. Zo hoeven de bewoners hun woning niet te verlaten tijdens de werkzaamheden. Koudebruggen of bouwknopen worden tot een minimum herleid en de muren behouden een constante en aangename temperatuur.

2-in-1 gevelisolatiesysteem

Met Fašabrick krijgt de gevel tegelijk een efficiŰnte energiekuur Ún een esthetische facelift. De plaatsing verloopt eenvoudig. Het isolatiepaneel wordt verlijmd en daarna mechanische bevestigd. Na het dichten van de naden kunnen de steenstrippen meteen aangebracht worden.

Fašabrick De oplossing voor gevelrenovatie in twee stappen

Een doordachte oplossing

Het isolatiepaneel uit geŰxpandeerd polystyreenschuim is reeds voorzien van een mortellaag met ingewerkt wapeningsnet. Dit verzekert een betere hechting van de steenstrippen en een snelle verwerking. Verder biedt Fašabrick ook nog een uitstekende waterdichtheid.

Grote architecturale vrijheid

Nagenoeg alle Terca en Desimpel gevelstenen (zowel handvorm als strengpers) zijn verkrijgbaar als steenstrippen, met behoud van hun voordelen: stootvast, duurzaam en esthetisch. Desgewenst kan men diverse patronen en een levendige structuur aanbrengen. Wie een strakke vormgeving verkiest, opteert voor de gelijmde look. Het resultaat valt hoe dan ook niet te onderscheiden van een klassieke baksteengevel.

Kom kennismaken met Fašabrick op Batibouw

Wienerberger stelt Fašabrick voor ter gelegenheid van Batibouw.

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 16/02/2017 ľ 26/02/2017, hal 5, stand 309


Fašabrick De oplossing voor gevelrenovatie in twee stappen
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
3 januari 2017
Nieuwsarchief:   
 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2017
BIS 2016
Vochtproblemen en vochtbestrijding
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba