Keukens

Slimme koelkast wordt Hoofd Inkoop

Slimme koelkast wordt Hoofd Inkoop
Deze slimme koelkast met WiFi fotografeert de inhoud! Met Siemens kan het moderne leven spontaner en onafhankelijker worden vormgegeven, bijvoorbeeld door het mobiel organiseren van de boodschappen. Dat is vanaf nu mogelijk met de eerste WiFi-bedienbare slimme koelkast van Siemens. De iQ500 A++ koel-vriescombinatie heeft twee geavanceerde camera’s, die de koelkastvoorraad in de gaten houden. Ook onderweg kun je met behulp van jouw smartphone of tablet bekijken wat er nog in de koelkast staat en wat er op jouw boodschappenlijstje moet komen.

Deur open, deur dicht, foto!

Een van de camera’s bevindt zich achter in de koelkast, de andere in de deur. Telkens wanneer de deur dichtgaat, wordt een foto genomen vanuit beide cameraposities. Deze worden vervolgens geüpload in de Home Connect-app. In de supermarkt staan en niet weten of er nog yoghurt of boter in huis is, is dus verleden tijd: de smartphone geeft het antwoord. Zo is het ook heel eenvoudig om het avondeten te plannen tijdens het wachten op het de trein. De app houdt namelijk een geschiedenis bij van de laatste twee setjes foto’s. Gebruikers kunnen dus bekijken welke producten door andere gezinsleden in de loop van de dag zijn opgemaakt of aangevuld. In combinatie met het kookboek dat onderdeel uitmaakt van de Home Connect-app – bijvoorbeeld bij de Siemens iQ700-ovens – is het heel eenvoudig om te bepalen welke gerechten er met de aanwezige producten gemaakt kunnen worden. Op deze manier zijn digitale menuplanning en het mobiel organiseren van de boodschappen naadloos met elkaar geïntegreerd.

Foto’s nemen in de kou

>Slimme koelkast wordt Hoofd InkoopSiemens stelt aan het camerasysteem de allerhoogste eisen. Zo zijn de twee camera’s met 5 megapixels bijvoorbeeld speciaal voor deze toepassing ontwikkeld om te waarborgen dat ze bestand zijn tegen de bijzondere temperatuursomstandigheden. Dankzij de mechanische camerasluiter van hoge kwaliteit is een zeer korte sluitertijd mogelijk. Een beeldsensor, zoals ook gebruikt voor beveiligingssystemen, zorgt voor een scherp beeld. En tot slot wordt het beeld geoptimaliseerd via de Home Connect Cloud. Dit alles uiteraard op basis van de strengste veiligheidseisen. Uitsluitend de gebruiker kan de beelden inzien, er worden geen personen afgebeeld en de beelden worden versleuteld conform TÜV-normen. Indien gebruikers hun beelden willen delen – bijvoorbeeld om over de boodschappen te overleggen met andere gezinsleden of met vrienden – kunnen ze dat doen per e-mail, MMS of SMS.

Kou-aanbidders

Slimme koelkast wordt Hoofd InkoopSommige levensmiddelen hebben specifieke condities nodig om zo lang mogelijk goed te blijven. Daarom heeft dit apparaat naast het gewone koelgedeelte ook twee aparte secties. In de hyperFresh-lade kan de vochtigheidsgraad hoger worden ingesteld met een schuifregelaar. Zo blijven sla, rauwe groenten en bepaalde fruitsoorten langer vers en knapperig. In de tweede lade, de hyper Fresh ‘<>’ 0°C-zone, is de temperatuur lager dan in de rest van het koelgedeelte, zodat vlees en vis tot twee keer zo lang vers blijven. De Home Connect Storage Guide legt uit wat waar hoort en houdt alles langer vers en goed georganiseerd met tips over welke levensmiddelen in welke sectie horen. Gebruikers zien bijvoorbeeld in een oogopslag of kaas in het hyperFresh-vak hoort en zo worden nog veel meer van dat soort vragen beantwoord. Bovendien geeft de app aan wat de optimale temperatuur is. Daarnaast ondersteunt de app gezonde en evenwichtige voeding door informatie te geven over de voedingswaarde van de levensmiddelen die in de koelkast liggen.

Het einde van de IJstijd

De iQ500 koel-vriescombinatie zorgt voor gemoedsrust, omdat alles altijd onder controle is. Dat is te danken aan de verschillende opties van de app, zoals de vakantie- of zondagsmodus, die ook onderweg kan worden ingesteld. En niet te vergeten: het apparaat waarschuwt de gebruiker automatisch als de deur van het vriesgedeelte niet goed dicht zit en voorkomt zo dat voedsel onbedoeld ontdooit. Overigens hoeft de iQ500 zelf nooit meer ontdooid te worden: door de noFrost-toepassing vindt er geen ijsafzetting plaats in deze slimme koelkast en vriezer. Dit impopulaire huishoudelijke klusje is dus voorgoed verleden tijd.

Ook interessant