Keukens

Peter Zumthor ontwerpt tafelaccessoires voor Alessi

Peter Zumthor ontwerpt tafelaccessoires voor Alessi
In tegenstelling tot de vaak alledaagse zout- en pepervaatjes laat de nieuwe collectie van Alessi al je specerijen helemaal tot hun recht komen. De collectie combineert op een knappe manier food en design. Deze ‘familie’ kreeg namelijk een organische vormgeving geïnspireerd op de natuurlijke rotsformaties van monolieten, stalagmieten en kristallen. Peter Zumthor, ontwerper en internationaal gerenommeerde architect, tekende zes stukken: een olie- of azijnflesje, een zoutvat, een pepervat, een kruidenstrooier, een suikerstrooier en ten slotte een klein, persoonlijk zoutvat.

Vaatjes en flessen voor zout, peper, olie, azijn en suiker zijn een belangrijk onderdeel van de Alessi Encyclopedie. De prototypes van de nieuwe collectie tafelaccessoires werden met een mes uit stukken zeep gesneden. De veelzijdige en onregelmatige volumes die zo ontstonden, zien eruit als kleine monolieten.

Dankzij het materiaal waaruit de collectie is gemaakt - glas - hoeft de inhoud van de vaatjes geen geheim meer te zijn. Het transparante materiaal laat bovendien licht binnen en straalt helderheid uit. Elk stuk is ontworpen met specifieke dimensies die zijn functie het best ondersteunt.

Alessi en Peter Zumthor

Om de natuurlijkheid van minerale vormen weer te geven, zijn de vaatjes zelf gemaakt van kristallijnglas; voor de deksels werd verzilverd gietstaal gebruikt.

Ook interessant