Algemeen

Red dot design award voor designbrievenbus albo fenix

Argent Alu wint de internationaal felbegeerde red dot design award met zijn designbrievenbus albo fenix. Deze aluminium brievenbus combineert een moderne minimalistische vormgeving met een uitzonderlijk hoge kwaliteit. De red dot design awards worden jaarlijks toegekend aan producten die zich onderscheiden door onder meer hun innovatief karakter, vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid.

De albo fenix, de nieuwe designbrievenbus van Argent Alu, kreeg recent een red dot design award. Deze award wordt sinds 1955 jaarlijks door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen toegekend aan producten die zich onderscheiden dankzij hun innovatief karakter, vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid. Een 37-koppige jury van internationaal vermaarde designers, architecten en designexperts beoordeelde dit jaar 4928 producten uit liefst 56 landen. De officiële overhandiging van deze red dot award vindt plaats in het Aalto-theater in Essen (Duitsland) op 29 juni. De albo fenix en de andere winnende producten zullen aansluitend gedurende 1 jaar te bewonderen zijn in het red dot design museum.

Red dot design award voor designbrievenbus albo fenixDe albo fenix heeft een hoogte van 124 cm, een breedte van 13 cm en een diepte van 40 cm.
Ze is uitgerust met een verticale en volledig vlakke brievenklep. De klepopening omvat een anti-diefstalvoorziening om te verhinderen dat men de post langs de klep zou verwijderen. Binnenin is de bodem uitneembaar zodat het postvolume verdubbeld kan worden, wat ideaal is tijdens vakantieperiodes of lange afwezigheid. Deze bodem is trouwens voorzien van afwateringsgaten en een speciale profilering zodat condens de post niet kan beschadigen. Deze brievenbus voldoet aan de Belgische postnorm en de europese norm EN13724.

“Aangezien de fenix volledig uit aluminium vervaardigd is en naar wens gepoederlakt wordt in de unieke albo textuurkleuren, bieden wij zelfs een levenslange garantie tegen roest,” legt business development manager Gert Jooris uit. “Deze albo Fenix kan verder uitgerust worden met een geïntegreerd pakjescompartiment en kan optioneel met een cijferslot in plaats van een sleutelslot geleverd worden. Op vraag kunnen wij ook het huisnummer of de naam op de brievenbusklep graveren.”

“De naam fenix is niet toevallig gekozen. Dit is namelijk het eerste nieuwe product van albo sinds Argent Alu de bekende brievenbussenfabrikant overnam. Deze brievenbus staat dan ook symbool voor de heropstanding van het merk,” sluit communication officer Johan Debaere af. “Recent stelden wij ook de albo fenix eSafe voor, waarmee wij inspelen op een nieuwe (r)evolutie in de maatschappij. Het internet is immers niet langer alleen een bron van informatie, maar wordt steeds vaker ook gebruikt voor de aankoop van goederen. Bovendien willen de mensen deze pakketten graag thuis geleverd krijgen en niet langer in één of andere winkel of centraal afhaalpunt. Daarom is er een behoefte aan een speciale brievenbus, die niet alleen de gewone post kan ‘ontvangen’, maar waarin de pakketdienst of de post ook deze speciale pakketten op een veilige manier kan afleveren.”

Ook interessant


Build for Life