Badkamers

Nieuw op Batibouw: Glazen douchewanden die hun glans behouden

Glas is het perfecte materiaal voor douchewanden en badschermen. Dat staat buiten kijf. Het is een hygiënisch materiaal, niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van schimmels en micro-organismen en het geeft geen Vluchtige Organische Stoffen (VOS) af. Ook vanuit esthetisch oogpunt is het materiaal, dankzij zijn transparantie, discreet en stijlvol.

Om het summum van hygiëne en transparantie in de badkamer te bereiken, ontwikkelde Saint-Gobain Glassspeciaal glas voor douchedeuren, douchewanden, douchecabines en badschermen: SGG Timeless. Het bestaat uit zeer helder, niet-getint en niet-reflecterend glas, SGG PLANICLEAR, dat, hoe dik ook, uiterst transparant is. Een onzichtbare coating op een zijde van het glas, zorgt ervoor dat het glas veel makkelijker schoon te maken is en veel minder snel dof wordt en dus veroudert.

Tijdloos mooi en glanzend

SGG Timeless heeft 6 belangrijke voordelen: (1) het glas is beschermd tegen corrosie (de typische witte sluiers), (2) de weinige vuilsporen die nog op het glas overblijven zijn veel makkelijker te verwijderen dan op onbehandeld glas, (3) water glijdt sneller van het oppervlak van douche- en badschermen, (4) kalkaanslag zal zich na het opdrogen niet aan het glasoppervlak vasthechten, (5) er is minder condens en (6) de condens verdwijnt sneller van het glasoppervlak.

Glazen douchewanden die hun glans behouden

De heldere transparantie blijft ook langer dan ooit tevoren onveranderd. SGG Timeless beschikt over een magnetroncoating. De werkzaamheid van deze coating, die alle vormen van industriële verwerking (harden, lamineren, buigen, zeefdrukken…) doorstaat, blijft jaar na jaar behouden. Daarom biedt Saint-Gobain Glass 10 jaar garantie tegen corrosie op SGG Timeless.

Technische specificaties

  • SGG Timeless wordt aangeboden als helder glas met een dikte van 4, 6, 8, 10 & 12 mm.
  • Metingen volgens norm EN410: op alle diktes:
    lichttransmissie: 89% - lichtreflectie (glaszijde/coatingzijde): 10%
  • Standaardmaten: 3210 x 6000 mm. Andere maten: op aanvraag.
  • SGG DIAMANT en andere glassoorten voorzien van SGG Timeless op aanvraag.

U vindt Saint-Gobain Glass tijdens Batibouw 2015 in hal 4, stand 105
Aquaconcept vindt u in hal 7, stand 207

Ook interessant