Interieur

Stapelbaar bestek van Wiel Arets voor Alessi

Stapelbaar bestek van Wiel Arets voor Alessi
De wereldberoemde Nederlandse architect Wiel Arets heeft zijn eerste bestek voor Alessi ontworpen. Eat.it maakt met zijn vloeiende, elegante vorm de dagelijkse maaltijd tot een stijlvolle aangelegenheid. Eat.it is opgebouwd uit vereenvoudigde, vlakke vormen. De ontwerper, Wiel Arets, bracht het bestek terug naar de essentie. Lineair, elegant, flexibel. Bijna symmetrisch van vorm, maar tegelijk ook tegengesteld, zoals het symbool voor oneindigheid.

Het bestek heeft een moderne look en past zich aan de verschillende omstandigheden aan, of het nu gaat om een familiediner of een formele bijeenkomst. De fijne, glooiende lijnen van de vorken, messen en lepels nodigen uit om ze op te pakken. Het bestek is bovendien vlak van vorm, wat het mogelijk maakt de verschillende onderdelen te stapelen. Een originele en nieuwe manier om de tafel te dekken. Het glimmende staal kreeg geen versieringen mee, zodat het niet afleidt van datgene waar het eigenlijk om draait: genieten met familie en vrienden.
Stapelbaar bestek van Wiel Arets voor Alessi
Wiel AretsWiel Arets: ‘Eten en drinken verbindt. Als je beiden doet, vier je het leven. Dit bestek symboliseert het bereiden en genieten van drank en eten samen met vrienden en familie. Vereenvoudigd maar niet geminimaliseerd, elegant zonder fragiel te zijn, compact en tegelijk uitnodigend.’

Het Italiaanse designmerk Alessi heeft een lange geschiedenis op het vlak van staalverwerking. Horecaklassiekers zoals de stalen koffiekan of de broodmand van draadstaal die je vast en zeker wel eens op tafel hebt gehad, zijn allemaal ontwerpen van Alessi. Tegenwoordig kennen we Alessi misschien vooral van de kleurrijke, humoristische designaccessoires, en het merk verwerkt nu ook materialen als hout en kunststof. Maar in Italië staat Alessi nog altijd voor een kwalitatief en bijzonder, maar ook betaalbaar bestek van roestvrij staal.

Stapelbaar bestek van Wiel Arets voor AlessiBestek Eat.it is gemaakt van 18/10 roestvrij staal en heeft als extra toevoegingen aan de set lange latte macchiato- en mokkalepels, een taartschep, een spaghettivork, een opscheplepel voor risotto en een botermes.

Ook interessant