Gereedschap

Makita loopt voorop met snelste combihamer

Makita blijft professionele gebruikers verrassen met haar innovaties. De nieuwe SDS-Plus combihamer is de snelste combihamer met de laagste vibratiewaarde in zijn klasse. Deze combihamer is voorzien van een Anti Vibratie achterhandgreep, die trillingen absorbeert. Deze trillingsdemping maakt dat de machine minder hand-armtrillingen heeft en rustig in de hand ligt. Dit sluit naadloos aan bij het belang dat Makita hecht aan veilig en gezond werken.

Deze combihamer is verkrijgbaar in twee modellen. Zowel het type HR2811F als HR2811FT (zie afbeelding) hebben ingebouwde led-verlichting, dat helder zicht geeft op het werk. Het FT-model is uitgerust met twee verwisselbare boorkoppen, een SDS-Plus en een snelspan boorkop. De korte en compacte machine heeft een softgrip zijhandgreep waardoor goede grip op het werk ontstaat. Ook is deze combihamer veilig door de veiligheidsslipkoppeling die de gebruiker en machine beschermt tijdens het vastslaan van de boor op de bewapening. De combihamer heeft maar liefst 40 beitelposities, daardoor kan de beitel altijd in de juiste stand worden gezet.

Keuzevrijheid
Makita biedt de gebruiker een breed gamma aan modellen en opties binnen het assortiment boor- en combihamers. Zo zijn er voor de boor- en combihamers ook diverse stofzuiger accessoires verkrijgbaar, waarmee stofvrij boren mogelijk is. De HR2811F en HR2811FT vormen een welkome aanvulling op het bestaande assortiment van de Makita combihamers SDS-Plus boor- en combihamers: HR2230, HR2460, HR2470(FT) en de SDS-Max combihamers HR5210C en HR5211C. Voor iedere gebruiker en ieder soort werk biedt Makita een geschikte combihamer.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt, produceert en verkoopt gereedschap voor professionals en consumenten. De Japanse cultuur is sterk verankerd in de bedrijfsfilosofie van het bedrijf. Makita besteedt veel aandacht aan innovaties en streeft continu naar beter. Dit resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Dat vertaalt zich in een lange levensduur, maar ook in de afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid. De gebruiker, en ook zijn gezondheid, staat daarbij altijd centraal. Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit meer dan 1.500 verschillende machines. Daarvan worden er in Nederland circa 400 aangeboden via de vakhandel.