Algemeen

Schildersbranche toont prototype IR-droger

Ing. G. Jonkers van het Bedrijfschap Schildersbedrijf en J. Nienhuis van SHR Hout Research lieten de resultaten zien van onderzoek naar de mogelijkheden van IR-drogen van verven. Zij gaven aan dat daarmee in koude en vochtige streken in Europa in de wintermaanden beter en sneller kan worden doorgewerkt.

De congresbezoekers waren verbaasd dat in Nederland de schilders zelf vernieuwingen doorvoeren. Voor Jonkers was dat aanleiding om te zeggen, dat de Nederlandse schildersbranche meer invloed wil bij de ontwikkeling van nieuwe schildersproducten. “De sector brengt momenteel een wensenpakket in kaart voor de verf- en materiaalleveranciers”, zei hij.

Jonkers en Nienhuis zeiden ook, dat met de IR-straler nog veel ‘zendingswerk’ moest worden gedaan: “Het zal voor de verfleveranciers pas echt gaan leven als er vraag komt naar producten die met de IR-straler kunnen worden gedroogd. Alleen de schildersbranche zelf kan en moet aangeven wat het wensenpakket is. Wij zullen de verfindustrie blijven uitdagen.”
Build for Life