Bedrijfsnieuws

Vandersanden Group neemt 4 fabrieken over

Vandersanden Group neemt 4 fabrieken over
Op 14 december 2016 heeft Vandersanden Group een princiepsakkoord ondertekend voor de overname van CRH Clay Division Nederland, Duitsland en België, onderdeel van de Ierse beursgenoteerde CRH Group. Dit onder voorbehoud van de goedkeuring door de Board van CRH na het verkrijgen van gunstig advies van de Ondernemingsraad. De hoofdactiviteit van CRH is de wereldwijde productie en distributie van bouwmaterialen, met name cement, aggregaten, asfalt en voornamelijk beton.

De overname betreft drie fabrieken in Nederland en één in Duitsland. In Nederland zijn dit de fabrieken Bylandt Tolkamer (kleiklinkers), Bylandt Kessel (strengpersgevelstenen en -kleiklinkers) en Façade Beek (handvormgevelstenen). In Duitsland produceert de fabriek in AKA Oberlausitz (nabij Dresden) strengpersgevelstenen en -straatbakstenen. Daarnaast is er het verkoopkantoor De Saegher (een gerenommeerd steenspecialist) in Antwerpen, en een verkoopkantoor in Peine (centraal in Duitsland). In al deze CRH-vestigingen samen zijn in totaal 230 mensen tewerkgesteld.

De grote synergie tussen ieders activiteiten is de voornaamste reden van de overname. Het Belgische familiebedrijf Vandersanden is reeds lang marktleider in handvormgevelstenen in België, en wordt door deze overname vanaf 2017 ook de Nederlandse marktleider van kleiklinkers. Tegelijk wordt haar gevelsteenassortiment uitgebreid met een reeks strengpersstenen en hoogwaardige gesmoorde gevelstenen.

Vandersanden Group neemt 3 fabrieken over

De overname kadert in de algemene strategie van Vandersanden Group en versterkt haar positie als één der grootste familiale baksteenfabrikanten in Europa. Zo nam Vandersanden onlangs ook hun verkooppartner Hoskins Brick over in Groot-Brittannië.

Door deze overnames zal Vandersanden Group in 2017 in totaal 600 werknemers tewerkstellen. Dat zijn 240 werknemers in België, 275 in Nederland, 15 in Groot-Brittannië, 4 in Frankrijk en 66 in Duitsland. De totale productiecapaciteit bedraagt ruim 500 miljoen bakstenen per jaar.

Na de overname, voorzien in de tweede helft van januari 2017, bedraagt de geconsolideerde omzet van

Vandersanden Group 160 miljoen euro, met als voornaamste afzetlanden België, Nederland en Duitsland (samen goed voor ca. 85 % van de omzet). Daarnaast exporteert de groep naar meer dan 20 andere gebieden, waaronder Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Polen, Rusland, het Midden-Oosten en Azië.

Vandersanden Group neemt 3 fabrieken over
Hoofdkantoor Vandersanden in Spouwen

Ook interessant


Build for Life