Bedrijfsnieuws

Saint-Gobain vindt eigen merk opnieuw uit

Met zijn nieuwe logo geeft Saint-Gobain een nieuwe interpretatie aan de brug die de Saint-Gobain-groep al meer dan 40 jaar lang vertegenwoordigt, en combineert het die met een dynamische skyline die het geheel van leefomgevingen symboliseert. De warme en levendige kleuren verzinnebeelden de relatie met de klant en de eindconsumenten.

Het logo weerspiegelt een nieuwe merkpositionering die de Saint-Gobain-strategie inzake de invulling van leefomgevingen en het comfort moet ondersteunen. Voortaan luidt de merkbelofte: Saint-Gobain ontwikkelt, produceert en verdeelt materialen die het welzijn en de toekomst van ons allemaal verbeteren. „Onze product- en systeemoplossingen worden ontwikkeld om het comfort van mensen te verbeteren, waar zij ook wonen, werken of naartoe reizen. We doen dit daarenboven op een duurzame wijze, om de toekomstige generatie een behouden planeet te kunnen nalaten. Voor ons zijn deze twee aspecten van welzijn complementair, het zijn twee kanten van dezelfde medaille“, aldus Pierre-André de Chalendar, president en ceo van Saint-Gobain.

Aan de basis van de nieuwe merkpositionering van Saint-Gobain ligt een streven naar een nauwere band met het brede publiek. Door de digitale media zijn eindconsumenten vandaag de dag beter geïnformeerd en geven zij meer en meer zelf aan welke producten belangrijk zijn. Saint-Gobain wil zijn aanwezigheid versterken, een grotere bijdrage leveren aan het dagelijkse leven en zich tegelijkertijd van anderen onderscheiden door zijn vele voordelen: zijn materialenkennis, innovatiecultuur, nabijheid tot de klant, waarden, openheid en verantwoordelijkheidszin. „Wij moeten duidelijker zichtbaar zijn voor onze eindconsumenten“, zegt Pierre-André de Chalendar. „Sterke merken zijn waardevol en spelen een belangrijke rol in het leven van mensen. Ik wil dat iedereen weet waar het merk Saint-Gobain voor staat en welke rol wij spelen.“

Ook interessant


Build for Life