Bedrijfsnieuws

TVH neemt Industrial Access over

TVH Group tekende een overeenkomst met betrekking tot de overname van de aandelen van Industrial Access S.A. van Balkan Accession Fund (BAF) en oprichter en Chief Executive Stefan Ponea. Industrial Access is een verhuurbedrijf van hoogwerkers met activiteiten in Roemenië, Bulgarije en de Republiek Moldavië. Deze overname zal de dienstverlening van TVH verder versterken en zal ook leiden tot verbeterde voordelen voor de klanten.
De overname is nog niet afgerond en wacht op de goedkeuring van de autoriteiten voor toezicht op fusies in Roemenië. De verwachting is dat deze procedure binnen een tijdspanne van 3 à 4 maanden afgewerkt zal zijn.

Industrial Access S.A.

Industrial Access werd opgericht in 2005 door Stefan Ponea, en is het grootste onafhankelijke verhuurbedrijf voor hoogwerkers in de Balkanregio. Het bedrijf bezit een kwaliteitsvolle verhuurvloot die samengesteld is uit meerdere uitrustingsgroepen, zoals hoogwerkers, grondverzet en -verdichting, omheining en accommodatie, stroomvoorziening, lucht- en watervoorziening en klein bouwmaterieel. In 2007 bundelde de oprichter de krachten met BAF om zo een sterk merk uit te bouwen, en uit te breiden tot het toonaangevende regionale bedrijf dat het tegenwoordig is. Het bedrijf werkt vanuit 8 depots in Roemenië, 2 depots in Bulgarije en 1 depot in Moldavië. De 70 werknemers van Industrial Access zullen zich bij TVH aansluiten zodra de overeenkomst gesloten is.

Verdere ontwikkeling van de TVH-activiteiten in Zuidoost-Europa

TVH betrad de Roemeense hoogwerkerverhuurmarkt in 2013 met de acquisitie van Romlift. Met de overname van Industrial Access bevestigt TVH zijn overtuiging in de toekomstige ontwikkeling van zijn activiteiten in Zuidoost-Europa.

“We zijn tevreden dat wij - dankzij de overname van Industrial Access - onze gespecialiseerde verhuuractiviteiten kunnen versterken, steun krijgen voor een betere operationele zichtbaarheid en uitmuntendheid, en mogelijks een breder verhuurgamma kunnen aanbieden aan onze zakenpartners. We zijn er sterk van overtuigd dat deze overname en de daaropvolgende fusie met onze bestaande activiteiten onze dienstverlening zal versterken, en zal leiden tot grotere voordelen voor onze klanten", verklaart Pascal Vanhalst, CEO en Lid van de Raad van Bestuur van TVH.

Stefan Ponea voegde er nog aan toe: "We startten in 2005 en slaagden erin een toonaangevende speler te worden op onze geografische markten. Nu hebben we in TVH een perfecte partner gevonden om ons te ondersteunen in onze verdere groei.”

Ook interessant


Build for Life