Bedrijfsnieuws

Staalbouwbedrijf Interloods wordt 30 jaar

Interloods viert haar 30 jaar, oftewel drie decennia in expertise, klantenservice en kwaliteitsgarantie. Sinds 1986 maakt Interloods naam met de verhuur van industriële gebouwen, en de renovatie van bestaande hallen. In 2013 werd het opgenomen in de Frisomat Groep – specialist in de ontwikkeling, productie en bouw van industriële hallen wereldwijd. Beide partners behielden hun kernactiviteiten, maar sterkten elkaar sindsdien in knowhow, flexibiliteit én groei.

In 1986 stapt Interloods als staalbouwbedrijf in de markt van de industriebouw. Het profileert zich op de Belgische markt als specialist in de verhuur, verkoop en renovatie van stalen prefab hallen. Al snel bouwt de Kempense onderneming een klantenbestand uit in de (petro)chemie, bouw en industrie. Voornamelijk de business in opslaghallen en ateliers maakt Interloods groot.

Veilig bouwen en renoveren staan bij Interloods centraal. Met een VCA*-certificaat verzilvert het in 1991 haar reputatie als kwaliteitsvolle bouwpartner. Klanten mogen dus gerust zijn dat Interloods garant staat voor veilig en verantwoord ondernemen, met het oog voor duurzaamheid.

Interloods - A Frisomat company

Door een continue sterke groei gaat Interloods in 2013 samen met de Frisomat Groep. Als innovator in steel buildings is Frisomat meester in de ontwikkeling, productie en montage van prefab industriegebouwen wereldwijd. Door de samensmelting van Interloods en Frisomat verruimen beide partners tegelijkertijd hun aanbod, flexibiliteit én service naar klanten. “Dankzij de nauwe samenwerking met Frisomat kunnen wij een beroep doen op hun fabriek, montagemateriaal en ingenieurs. Precies wat we nodig hadden om verder te groeien,” voegt Maarten Van Wanzeele, CEO van Interloods, toe.

Verscherpte focus

Nog meer dan voordien legt Interloods zich vandaag toe op industriële dak- en wandrenovatie, en de verhuur van werf- en tijdelijke loodsen. Het kan daarvoor rekenen op de knowhow en productiefaciliteiten van een sterke partner als Frisomat. “Door die ondersteuning biedt Interloods snelle, pasklare en betaalbare oplossingen. Dat is – nu al 30 jaar – de Interloods filosofie,” besluit Van Wanzeele.

Ook interessant


Build for Life