Bedrijfsnieuws

Imtech België kan activiteiten gewoon verder zetten

De Nederlandse technische dienstverlener Imtech heeft bescherming gevraagd tegen zijn schuldeisers. De rechtbank in Rotterdam heeft daarmee ingestemd en heeft bewindvoerders aangesteld, meldt Imtech zelf. De procedure volgt op de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland, vorige week donderdag. Imtech heeft de afgelopen dagen geen overeenkomst weten te sluiten over extra financiering, waardoor de stap noodzakelijk en onvermijdelijk was geworden.

"Door nu uitstel van betaling te vragen, kunnen we de kans vergroten dat substantiële delen van de Imtech Group kunnen doorgaan in het belang van alle stakeholders en in het bijzonder onze werknemers", zegt het bedrijf.

De Imtech-group, waar 22.000 mensen werken, is ook in België actief met ongeveer 1.000 werknemers Maar de aanvraag voor uitstel van betaling betreft niet de dochteronderneming Imtech Belgium. “Royal Imtech is een aparte juridische entiteit”, zegt Bjorn Borghs van Imtech Belgium. "Imtech Belgium is een gezond bedrijf, dat zeer goede operationele winstcijfers kan voorleggen", benadrukt hij.

De Belgische dochter kan de activiteiten dus gewoon verder zetten, ondanks het uitstel van betaling bij zijn aandeelhouder. De directie van Imtech Belgium zegt hierover vandaag uitgebreid te zullen communiceren met de ondernemingsraad en de werknemers, en in dialoog te zijn met de klanten en leveranciers.

Ook interessant


Build for Life