Bedrijfsnieuws

Bernard Delvaux is nieuw lid Raad van Bestuur Matexi

Bernard Delvaux is nieuw lid Raad van Bestuur Matexi
Bernard Delvaux
Bernard Delvaux is toegetreden tot de Raad van Bestuur van Matexi. De gedelegeerd bestuurder van Sonaca Group is de vijfde externe bestuurder die deel zal uitmaken van de Raad van Bestuur van de Belgische buurtontwikkelaar. De uitbreiding van de Raad van Bestuur met een bijkomende externe bestuurder vindt plaats in het kader van de corporate governance die Matexi moet ondersteunen in zijn groei ambities en zijn multi-lokale aanwezigheid. Nog in die context werd in 2013 Karel Van Eetvelt (gedelegeerd bestuurder van Unizo) lid van de Raad van Bestuur. Vanaf nu bestaat de Raad van Bestuur, naast de gedelegeerd bestuurder, uit drie vertegenwoordigers van de familiale aandeelhouders en vijf externe bestuurders.

Delvaux is momenteel CEO van Sonaca Group. Hij was eerder, in de periode 2004-2008, Director Mail (incl. Parcels Operations vanaf 2008) bij bpost. In de periode 1998-2003 werkte Bernard Delvaux voor Belgacom. In 2001 werd hij er benoemd tot Executive Vice-President Advanced Network Services Division en lid van de Belgacom Group Council. Delvaux is Burgerlijk Ingenieur en Master in Business & Economics (beide aan de Université de Liège) en haalde een MBA aan Insead.

Gaëtan Hannecart heeft als gedelegeerd bestuurder de verantwoordelijkheid voor de algemene leiding van het familiebedrijf. De familie wordt in de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door Philippe Vande Vyvere, Bénédicte Vande Vyvere en Bruno Vande Vyvere. Als externe bestuurder voegt Bernard Delvaux zich bij voorzitter Luc Vandewalle (bestuurder bij o.m. Besix, Arseus en Domo) en bestuurders Arthur Goethals (bestuurder bij o.m. bpost en Green Yard Foods), Karel Van Eetvelt (o.m. gedelegeerd bestuurder van Unizo en Regent van de Nationale Bank van België) en Michel Delloye (bestuurder bij o.m. Vandemoortele en Brederode).

Gaëtan Hannecart: “Een goed functionerende raad van bestuur met competente en complementaire bestuurders is een troef voor elke onderneming. Bernard is één van de top-CEO’s die Wallonië rijk is. Bernard heeft bewezen resultaten te boeken, mét het personeel en alle andere stakeholders in de ondernemingen waar hij actief was. Bernard zal een sterke aanwinst zijn voor de Raad van Bestuur van Matexi en een uitstekend klankbord voor ons directieteam; ik kijk alvast uit naar zijn inzichten op management, strategie en Wallonië.”

Ook interessant


Build for Life