Bedrijfsnieuws

Colliers International Belgium neemt IDB Management over

Colliers International Belgium kondigt vandaag de overname aan van IDB Management (IDB), een toonaangevende Belgische speler op het vlak van vermogens- en vastgoedbeheer. Als gevolg van de transactie verandert IDB van naam en heet het voortaan Colliers International Asset Management Belgium. Het management zal onder die nieuwe vlag de activiteiten rond vermogens- en immobiliënbeheer verder uitbouwen. De details van de deal werden niet bekend gemaakt.

“Wij kennen het team van IDB al heel lang”, zegt Pierre-Gilles Solvit, General Manager van Colliers International Belgium. “Hun professionalisme, integriteit en focus om steeds klantgericht te handelen, passen perfect bij onze eigen bedrijfscultuur en manier van werken. We kijken er dan ook naar uit om hen op te nemen in de Colliers familie. Wij blijven onze dienstverlening in België verder uitbouwen en het serviceaanbod van IDB is de ideale aanvulling op onze bestaande business en een versterking met het oog op verdere groei. Deze operatie maakt deel uit van onze consolidatiestrategie voor alle activiteiten rond bedrijfsvastgoed en voegt een extra dimensie toe aan onze expertise op het vlak van Property & Asset Management.”

“Wij wilden onze business naar een volgend niveau brengen en het was al vrij snel duidelijk dat Colliers daarvoor de beste partner was, zowel voor onze cliënten als voor onze medewerkers”, verduidelijkt Renaud d’Argembau, CEO van IDB. “Hun ambitieuze klantenaanpak stemt heel goed overeen met ons eigen model van flexibele en bedrijfsgerichte diensten. Wij werken voor heel wat institutionele klanten. Als onderdeel van het wereldwijde netwerk van Colliers kunnen wij nu onze commerciële relaties uitbreiden tot ver buiten de Belgische landsgrenzen en zo nieuwe internationale markten aanboren.”

“De Benelux is en blijft een heel belangrijke markt in Europa”, zegt Chris McLernon, CEO EMEA bij Colliers International. “De versterking van onze capaciteit en ons serviceaanbod, meer bepaald op het vlak van Asset & Property Management, is essentieel in onze strategie om ons cliënteel in Europa maar ook daarbuiten een homogeen aanbod op maat te bieden van immobiliën- en vermogensbeheerdiensten.”

Ook interessant


Build for Life