Bedrijfsnieuws

Nieuw bestuur voor ATTB

Nieuw bestuur voor ATTB
Jo Notaerts
ATTB, de Belgische sectorassociatie voor thermische technieken, heeft een nieuwe raad van bestuur gekozen met Jo Notaerts (Weishaupt) als voorzitter. Hij volgt daarmee Patrick O (Viessmann) op die 4 jaar voorzitter was van ATTB. Ook in de 5 secties waarin ATTB is onderverdeeld – ketels en branders, dienst-na-verkoop, accessoires en materialen, warmtepompen en alternatieve systemen, thermische zonne-energie - werden bestuurswissels doorgevoerd.

ATTB - de Associatie voor de Thermische Technieken van België - profileert zich als informatie- en vertegenwoordigingsplatform voor de verwarmingssector bij de overheden en de bouwsector in het algemeen. Het is een ‘rondetafelforum’ waar verschillende partijen elkaar kunnen ontmoeten, ideeën kunnen uitwisselen, hun ervaringen kunnen delen, de evolutie van de markt kunnen becommentariëren en verkoopstatistieken kunnen verzamelen. De vereniging is ook een middel om de belangen van de sector bij de publieke en private overheden te verdedigen, door haar leden te vertegenwoordigen bij nationale en regionale beslissingsnemers en energieleveranciers.

ATTB werd in 1973 opgestart, telt op vandaag een vijftigtal leden en vertegenwoordigt meer dan 100 merken, zo’n 2.000 medewerkers en een omzet van ongeveer 900 miljoen euro. ATTB vertegenwoordigt in België 95% van de sector van verwarmingsketels, 85% van branders, 85% van geothermische warmtepompen en 80% van de zonneboilers.

Nieuw bestuur

Voor de periode 2015 – 2016 werd een nieuwe bestuursploeg gekozen. De nieuwe voorzitter wordt Jo Notaerts (Weishaupt). Patrick O (Viessmann) die de voorbije 4 jaar voorzitter was, wordt nu vice-voorzitter. Ze worden bijgestaan door algemeen secretaris en penningmeester Christophe Leroy (Remeha).

Ook voor de 5 secties waarin ATTB is onderverdeeld werden nieuwe voorzitters gekozen:
  • Sectie 1 (ketels en branders): Patrick O (Viessmann) en Robert Brandon (Vaillant)
  • Sectie 2 (dienst-na-verkoop): Christophe Leroy (Remeha) en Jo Notaerts (Weishaupt)
  • Sectie 3 (accessoires en materialen): Dimitri Klein (Wilo) en Eric Ladang (Aqualisys)
  • Sectie 4 (warmtepompen en alternatieve systemen): Hans Van der Perre (Atlantic) en Jan Rijnen (Bosch Thermotechnology)
  • Sectie 5 (thermische zonne-energie): Wim Persoons (Sanutal) en Kris Duchesne (Izen)

Het nieuwe bestuur van ATTB neemt zich voor om de verwarmingssector doorheen alle komende ontwikkelingen, zoals de nieuwe energielabels en de nakende invoer van Ecodesign te loodsen. Wetende dat centrale verwarming goed is voor bijna 40 % van het energieverbruik van een gezin en dat een klassieke verwarmingsketel een levensduur heeft van ongeveer 20 jaar, moedigt ATTB ten zeerste de overstap naar condensatieketels aan. De nieuwe technieken maken het immers mogelijk om op energie te bezuinigen en zo ook het milieu te sparen. ATTB beperkt zich evenwel niet tot de klassieke verwarmingstechniek, maar vertegenwoordigt ook toekomstgerichte oplossingen zoals zonneboilers en warmtepompen. Milieu-efficiënt verwarmen wordt immers de ecologische en economische uitdaging bij uitstek voor de komende jaren.

Ook interessant


Build for Life