Bedrijfsnieuws

Nieuwe directievoorzitter bij Hansgrohe

Nieuwe directievoorzitter bij Hansgrohe
Thorsten Klapproth (52) aanvaardt op 1 oktober 2014 zijn functie als directievoorzitter van Hansgrohe SE en lost Siegfried Gänßlen (68) af aan de top van de mengkranen- en douchefabrikant. Thorsten Klapproth heeft hiervoor tien jaar lang succesvol leiding gegeven aan de Württembergische Metallwarenfabrik AG (WMF AG).

"Met Thorsten Klapproth konden wij een uiterst competente directievoorzitter voor ons winnen, die een uitmuntende, jarenlange expertise in de aansturing en verdere ontwikkeling van internationale topondernemingen bezit. Hij zal zijn ervaring gebruiken ten voordele van de onderneming maar evenzeer voor het welzijn van het personeel, en Hansgrohe verder vooruithelpen“, zegt Klaus Grohe, president-commissaris van Hansgrohe SE, en hij voegt hieraan toe: "Grote dank is verschuldigd aan Siegfried Gänßlen: hij heeft zich met passie, een vooruitziende blik en zakelijk talent voor Hansgrohe geëngageerd, en er een wezenlijke bijdrage toe geleverd dat onze onderneming vandaag de dag tot de weinige 'global players' van de branche behoort.“

Thorsten Klapproth

Thorsten Klapproth zegt: "Hansgrohe is in de afgelopen jaren continu gegroeid en heeft zich zo ontwikkeld tot een van de wereldwijd toonaangevende sanitairfabrikanten. Ik kijk met veel vreugde uit naar mijn taak om het succesverhaal van de onderneming samen met erg gemotiveerd personeel een vervolg te geven.“

Na zijn studie bedrijfseconomie in Braunschweig, München en Augsburg bekleedde Thorsten Klapproth leidinggevende functies in verkoop en marketing bij Siemens AG en Bosch-Siemens Hausgeräte GmbH. Daarna realiseerde hij als intern bedrijfsadviseur projecten voor strategie, herstructurering en bedrijfscultuur bij Siemens AG in München en in Santa Clara, VS. In 1996 kwam hij bij Gaggenau Hausgeräte GmbH, waar hij vanaf 1998 als woordvoerder van de directie wereldwijd verantwoordelijk was voor de ressorts verkoop, marketing en commerciële taken, en die hij ten slotte integreerde in Bosch-Siemens-Hausgeräte GmbH. In zijn laatste functie was Thorsten Klapproth directievoorzitter van WMF AG in Geislingen an der Steige.

Siegfried Gänßlen is al sinds twintig jaar bij Hansgrohe SE, en meer dan zes jaar daarvan was hij directievoorzitter van de mengkranen- en douchefabrikant. Tot mei 2015 zal hij als International Executive Advisor de CEO van de Masco Corporation, Keith Allman, adviseren bij het formuleren van de strategische doelstellingen van de Masco groep.

Ook interessant


Build for Life