Bedrijfsnieuws

Bouwbedrijven Jongen neemt activiteiten van Meulen Groep over

Bouwbedrijven Jongen (VolkerWessels) heeft de intentie om de bouw- en ontwikkelingsactiviteiten van Meulen Groep over te nemen. Meulen wordt samengevoegd met een dochterbedrijf van Bouwbedrijven Jongen, Aannemersbedrijf Louis Scheepers B.V. (Roermond). Het nieuwe bedrijf gaat opereren onder de naam Aannemersbedrijf Jongen-Meulen B.V.

Meulen Groep, bestaande uit Meulen Projectontwikkeling, Meulen Bouw en Ittervoort Betoncentrale B.V. bestaat sinds 1928. Het bedrijf uit Weert is actief in Zuid-Oost Nederland en België.

Cor Meulen, directeur Meulen: "Voor Meulen is de overname van belang gezien het feit dat er geen bedrijfsopvolging is. Zo kunnen we op een goede manier continuïteit voor onze werknemers garanderen en op een professionele manier invulling geven aan essentiële ontwikkelingen in een snel veranderende branche op gebied van onder andere BIM, LEAN, ketensamenwerking en bouwconcepten."

Frank Zuthof, directeur Bouwbedrijven Jongen: "Deze overname past goed in de strategie van Bouwbedrijven Jongen én het VolkerWessels concern waar we onderdeel van zijn. De jarenlange ervaring, expertise, goede reputatie, netwerk en strategische grondposities van Meulen zijn een waardevolle aanvulling op onze activiteiten."

De directie van Jongen-Meulen wordt gevormd door Cor Meulen (commercieel directeur), Ton Smitsmans (directeur productie) en Tjeu Kneepkens (directeur algemene zaken). Partijen hebben de intentieovereenkomst om tot overname te komen getekend en zijn voornemens om 1 oktober 2014 te effectueren. De twee zonen van Cor Meulen gaan zelfstandig verder met Ittervoort Betoncentrale B.V. en met de verhuur van onroerend goed.

Financiële details over de transactie worden niet bekend gemaakt.

Ook interessant


Build for Life