Bedrijfsnieuws

Michiel Koot nieuwe directeur bij ESTAL

Om meer dynamiek in de Europese vereniging te brengen en om leden van ESTAL beter voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst is eind 2013 Michiel Koot toegetreden tot de Europese vereniging voor oppervlakte technieken op aluminium (ESTAL) als de nieuwe directeur.

Michiel Koot is Nederlands staatsburger en werkte onder andere als General Manager bij een aluminium anodiseer bedrijf in Nederland. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de sector. Voorafgaand aan zijn benoeming tot ESTAL directeur, was Michiel Koot onder andere de voorzitter van de Nederlandse Vereniging Anodiseren en een lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Aluminium Associatie. Als lid van de ESTAL directie comité en vertegenwoordiger van de Nederlandse Vereniging voor oppervlaktebehandelingen op materialen ( VOM ) heeft Michiel Koot ESTAL voor meerdere jaren ook gediend als vicepresident.

De missie van ESTAL is de belangen van aluminium oppervlak behandelaars in diverse Europese landen te beschermen; de vereniging houdt zich onder andere bezig met belangrijke zaken als milieu veranderingen , uitdagingen in verband met het energiedebat en registratie chemische stoffen. Allemaal zaken die een impact hebben op het dagelijkse werk van oppervlakte behandelaars in Europa . In deze taak , kan Michiel Koot steunen op het werk van de heer Simon Meirsschaut , de ESTAL Technisch Coördinator , die waakt over de ontwikkelingen in Brussel en regie voert voor ESTAL over de lobbyactiviteiten die nodig zijn om de oppervlaktebehandeling te beschermen op Europees industrie niveau.

Ook interessant


Build for Life