Bedrijfsnieuws

Glasfabriek Saint Gobain in Sas van Gent gaat sluiten

Glasfabriek Sas Glas uit Sas van Gent in Zeeuws-Vlaanderen, in Nederland, gaat nog voor de zomer dicht. De sluiting betekent een collectief ontslag van alle 89 medewerkers van de fabriek. Volgens Paul Janssen, de bestuurder van de Nederlandse vakbond FNV Bondgenoten, komt de bekendmaking als een verrassing. "Bij cao-onderhandelingen zei het bedrijf al 15 jaar dat het verlies maakte. Toch bleef de fabriek telkens open. Recent werd er zelfs nog een nieuw pand in gebruik genomen. Waarom Sas Glas dan nu alsnog dicht gaat is mij een raadsel."

De vakbonden willen volgende week graag om de tafel met de directie van de fabriek. Janssen wil daarbij vooral inzetten op het bewerkstelligen van een goed sociaal plan voor het personeel.

Sas Glas, een onderdeel van het Franse Saint-Gobain, verwerkt en verkoopt glasproducten aan gevelbouwers en interieurinrichters op de internationale markt.

De fabriek ligt in Zeeuws-Vlaanderen, net over de grens met Oost-Vlaanderen. Het is niet bekend of en hoeveel Belgen er bij Sas Glas werken. Eerder zijn er ook al grootscheepse ontslagen geweest bij Saint-Gobain in Sambreville, nabij Namen en bij de Japanse concurrent AGC Glass in Roux, nabij Charleroi.

Ook interessant


Build for Life