Bedrijfsnieuws

Hunter Douglas neemt Hamstra over

Hunter Douglas, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding, heeft overeenstemming bereikt over de overname van Hamstra, een Nederlandse fabrikant van horren. Hamstra, met een omzet van EUR 11 miljoen, neemt in Nederland een vooraanstaande plaats in bij het ontwikkelen en fabriceren van horren. Het bedrijf, gevestigd in Almere, heeft 50 werknemers.

De overname zal de positie van Hunter Douglas op de Nederlandse markt voor horren versterken. “Hamstra heeft sinds jaar en dag een sterke reputatie vanwege haar brede assortiment kwaliteitsproducten. Het bedrijf biedt Hunter Douglas een goede basis voor het uitbreiden van deze activiteit door de productontwikkeling en exportinspanningen te combineren en tegelijkertijd in Nederland de marketing en distributie te versterken”, aldus Aad Kuiper, President & CEO van Hunter Douglas’ European Operations.

Hunter Douglas heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en een managementkantoor in Luzern, Zwitserland. De Groep omvat 162 ondernemingen, die actief zijn in meer dan 100 landen. Hunter Douglas heeft circa 17.000 werknemers en behaalde in 2008 een omzet van USD 2,9 miljard.
Build for Life