Bedrijfsnieuws

Ballast-topman bekritiseert eigen managementcultuur

Bij bouwbedrijf Ballast Nedam heerste een verhullende managementcultuur. Dat schrijft bestuursvoorzitter Rene Kottman in het jaarverslag van de onderneming.

'In sommige eenheden is daarvan kennelijk sprake geweest,' aldus Kottman. Hij spreekt verder van niet tijdig aan de Raad van Bestuur gerapporteerde grote verliezen op grote internationale projecten en het nemen van te grote risico's in het aanvaarden van opdrachten. De activiteiten in Zuid-Engeland kampten met een 'vergelijkbaar verschijnsel', schrijft Kottman. Problemen met klanten en projecten zijn niet (tijdig) gerapporteerd.

Ballast Nedam is door de enorme verliezen op internationale projecten en de activiteiten in Engeland in grote problemen gekomen. Over geheel 2002 nam Ballast Nedam voor 150 tot 165 miljoen euro aan voorzieningen voor de ontmanteling van de internationale divisie en sanering van de divisie Verenigd Koninkrijk. Verdere voorzieningen zijn niet uitgesloten door de bouwer. De Nederlandse activiteiten worden door Ballast Nedam verzelfstandigd om deze te beschermen tegen de problemen bij de internationale activiteiten.
Build for Life