Bedrijfsnieuws

Immobel lijdt nettoverlies EUR 10,8 miljoen in 2002

De vastgoedgroep Immobel sloot 2002 af met een nettoverlies van EUR 10,82 miljoen tegenover een winst van EUR 17,03 miljoen het voorgaande boekjaar. De raad van bestuur overweegt een tweede kapitaalvermindering in de loop van 2003.

De groep schrijft het verlies toe aan uitzonderlijke waardeverminderingen. Bestuurder Gaëtan Piret van Immobel wou niet kwijt waar de waardeverminderingen zich precies situeren. "De raad van bestuur wil voorzichtig zijn", aldus Piret.

Per eind 2002 was 90% van het netto-actief van de groep geinvesteerd in het ontwikkelen van vastgoedprojecten. Deze kernactiviteiten ontwikkelen zich volgens Piret gunstig. "We hebben veel hoop voor de komende jaren". De activiteitontwikkeling speelt zich af in de sectoren kantoorprojecten, residentiele projecten en verkavelingen. De niet-strategische activiteiten vertegenwoordigen nog 10% van het netto-actief.

Immobel onderhandelt over de verkoop van niet-strategische activa en activiteiten. In functie van de evolutie van deze verkoop onderzoekt de raad van bestuur de mogelijkheid een tweede kapitaalvermindering, in specien, te doen in de loop van 2003.

Immobel boekte een bedrijfsresultaat (voor goodwillafschrijving) van EUR 13,17 miljoen tegenover EUR 27,55 miljoen een jaar eerder. Het financieel resultaat was negatief ten belope van EUR 1,80 miljoen tegenover een positief financieel resultaat van EUR 1,26 miljoen en het uitzonderlijk resultaat stond EUR 15,25 miljoen in het rood tegenover een uitzonderlijk verlies van EUR 2,35 miljoen een jaar eerder.

Rekening houdend met de eerste kapitaalvermindering in mei 2002 van EUR 37,5 miljoen of EUR 9,11 per aandeel en het resultaat over 2002, wordt voorgesteld geen dividend uit te keren. De kapitaalvermindering van mei 2002 gebeurde door het uitkeren van aandelen Befimmo.
Build for Life