Bedrijfsnieuws

IHC lanceert in Parijs nieuwe funderingsmachine

Op de beurs Intermat in Parijs lanceert IHC Fundex Equipment BV de nieuwe F3500 funderingsmachine.

IHC Fundex Equipment BV, fabrikant van funderingsmachines, lanceert de nieuwe F3500 funderingsmachine. Dat gebeurt op de beurs Intermat in Parijs, waar het bedrijf samen met IHC Hydrohammer en ICE een beursplaats deelt.

De machine is een aanvulling op het leveringsprogramma van de fabrikant. IHC Fundex, een business unit van IHC Holland, onderdeel van IHC Caland, levert funderingsproducten, die aansluiten bij het assortiment van IHC Hydrohammer, ook een business unit van IHC Holland. Dat zijn onder meer hydraulische funderingsmachines voor het heien van prefab en stalen buispalen en voor grondverdringend boren, alsmede ringvibratoren, boorkasten en power packs. Het bedrijf is in tegenstelling tot de andere business units niet in Kinderdijk, maar in Goes gevestigd. Er werken zo’n veertig mensen. Behalve de standaard producten levert het bedrijf ook apparatuur en machinerie naar de wensen van de klant. Vooral de ervaring met machines voor grondverdringend boren is groot. IHC Fundex heeft in een groot aantal landen distributeurs en agenten.

In de jaren zestig begon men bij het bedrijf Verstraeten met de bouw van funderingsmachines, aanvankelijk voor eigen gebruik, later onder de merknaam Fundex voor nationale en internationale klanten. Sinds 1999 is IHC Holland eigenaar van alle productiefaciliteiten van Fundex. IHC Fundex is sinds 2001, toen IHC Foundation Equipment werd gesplitst, net als IHC Hydrohammer een zelfstandig opererende business unit.
Build for Life