Interieur

Een originele Kerst in en rond het huis

Ben jij het uitbundige type, dat niets liever doet dan de kerstboom optuigen met klassieke rood-groene of gouden-zilveren accessoires? Of hou je eerder van een subtiele knipoog naar kerst, zonder al te veel tierlantijntjes? Welke aanpak je ook verkiest: om een vleugje kerst in huis kun je niet heen. Maar welke kerstversiering komt het mooist tot haar recht in jouw interieur? Maak je huis klaar voor een originele kerst!

Kerst in huis: een boom is niet alles

De kerstsfeer in huis halen kun je veel breder opvatten dan enkel de kerstboom versieren – al hoort die kerstboom er uiteraard gewoon bij. Bekijk je interieur en bedenk waar je nog een leuk kerstaccessoire kunt plaatsen: op dat ene bijzettafeltje naast de sofa? Op de buffetkast? Of op de grote eettafel, die je toch niet dagelijks gebruikt? Als de ruimte klein is en al vrij vol staat, laat je dit natuurlijk beter achterwege. Maar als ze groot genoeg is … ga je gang!

  • Staat er een groot muziekinstrument in de woonkamer, zoals een piano of een contrabas? Drapeer er een sneeuwwitte, fluweelzachte plaid over voor een winters effect.
  • Zet de kamerplanten even in de kelder en laat je kerstboom schitteren.
  • Op de schoorsteenmantel horen echte ‘Christmas stockings’, een heerlijke Britse traditie.
  • Heb je cadeautjes voor familie en vrienden klaarliggen? Kies voor stijlvol inpakpapier (Burberry-ruitjes, sterrenhemelprint, effen kleuren, geometrische patronen, …) en maak er zo blikvangers van.

Originele kerstboom

Een traditionele kerstboom met rode kerstballen, feeërieke figuurtjes en blinkend engelenhaar is en blijft een mooie klassieker. Maar het kan ook anders. Laat je bijvoorbeeld inspireren door Scandinavische interieurs en ga voor een kerstboom met witte accessoires of kerstballen gemaakt van natuurlijke materialen:

  • Wikkel stofjes rond kerstballen: linnen, wol, katoen, …
  • Vul doorzichtige kerstballen met hulsttakjes, watten, dennenappels, veren, …
  • Maak zelf een kerstboom van hout: absoluut niet traditioneel maar wel zo stijlvol!

Vergeet de tuin niet

Ook rond je huis mag de kerstsfeer best voelbaar zijn. Hang vrolijke lampjes in de bomen of een adventskrans aan je deur. Maar ook hier geldt: overdaad schaadt. Niet overdrijven met die kerstverlichting dus.

Ook interessant