Vloerbekleding

Een vinyl vloer kent een lange levensduur

Een vinyl vloer kent een lange levensduur
Een waardig alternatief voor bestaande vloeren en vloeroplossingen is een vinyl vloer. De vinyl collecties van tegenwoordig bieden door hun unieke structuur heel wat voordelen voor de gebruiker. De opeenvolgende lagen van glasvezel en kunststof zorgen voor de stevigheid en stabiliteit van de vloer. De slijtlaag garandeert de levensduur, terwijl de speciale beschermingslaag bijdraagt tot de onderhoudsvriendelijkheid. De vloeren kunnen zowel zwevend als verlijmd geplaatst worden.

Gelaagd

Vinyl vloeren worden samengesteld uit verschillende lagen:
  • Beschermingslaag: de extra polyurethaanlaag (PUR) beschermt de vloer tegenkrassen en vuiligheid.
  • Slijtlaag: de transparante slijtlaag beschermt het dessin. Door het aanbrengen van een structuur in het oppervlak ziet de vloer er realistisch en natuurlijk uit.
  • Dessin: het dessin wordt op de printlaag aangebracht aan de hand van een innovatieve techniek.
  • Onderlaag: een geluiddempende onderlaag die dankzij de verfijnde textuur van de onderkant zorgt voor een perfecte hechting op de ondergrond.

Vinyl vloer is stofvrij te plaatsen

Bovendien is een vinyl vloer op een stofvrije manier te plaatsen; er komen geen kap-, schuur- of uitbreekwerken aan te pas. En ook bij het plaatsen van de vloer, volstaat een cuttermes. Vinyl vloeren worden geproduceerd in een grote variëteit aan dessins, texturen, kleuren, formaten en afwerkingen. De ontwerpen imiteren waarheidsgetrouw de fijne patronen en texturen van de natuur.

Ook interessant