Binnenafwerking

C2C STAIRS maakt eerste Nederlandse circulaire trap mogelijk

C2C STAIRS maakt eerste Nederlandse circulaire trap mogelijk
Sonnemans Trappen uit Meijel heeft een circulaire trap ontwikkeld met de naam C2C STAIRS. De C2C STAIRS trap kan worden toegepast in zowel woningen als projecten bij nieuwbouw en renovatie. C2C, in C2C STAIRS, staat voor Cradle-to-Cradle. Een circulaire gedachtegang waarbij we met respect omgaan met alles wat we van de natuur gekregen hebben. De trappen uit het C2C STAIRS programma worden vervaardigd met houtsoorten die gecertificeerd zijn en die stuk voor stuk voldoen aan de stenge eisen die gesteld worden aan de verantwoorde grondstoffen.

C2C STAIRS Second-Life

Bij de keuze voor een nieuwe C2C STAIRS trap krijgt het hout van de reeds bestaande trap een tweede leven. Het nog bruikbare materiaal wordt gebruikt voor het vervaardigen van producten die nog jaren dienst kunnen doen.

Elke nieuwe C2C Stairs trap is voorzien van een certificaat. Dit document garandeert de herkomst van de gebruikte materialen en de genomen maatregelen tijdens het productie proces.

Frans Sonnemans: "Met de C2C STAIRS hebben we in feite het onmogelijke mogelijk gemaakt. De gedachte achter het Cradle-to-Cradle is dat we het hout te leen hebben van de natuur en dat het de bedoeling is dat dit 'geleende' ook weer teruggegeven wordt of tenminste nogmaals (of meerdere malen) wordt gebruikt (het 'second-life principe')."

Ook interessant